Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Házi málnás csokis jégkrém recept

Házi málnás csokis jégkrém recept

Hozzávalók:

  • 250 g friss vagy fagyasztott málna
  • 200 ml joghurt (görög joghurt ajánlott)
  • 100 ml tejszín
  • 3-4 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál citromlé
  • díszítheted liofilizált gyümölcsökkel, liofilizált málnával vagy liofilizált eperrel

Ha mártani szeretnéd, akkor ízlés szerint 200 gr ét-, tej- vagy fehér belga csokoládé

Fehér csokoládé festéséhez csokoládé festéket itt találsz!

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Előkészítés:

    • Készíts elő egy jégkrémformát vagy kis műanyag poharakat és jégkrémpálcikákat.
  2. Málna püré készítése:

    • Egy turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítsd a málnát a citromlével együtt. Ha sima állagot szeretnél, szűrd át a pürét, hogy eltávolítsd a magokat.
  3. Joghurtos alap elkészítése:

    • Egy közepes tálban keverd össze a joghurtot, a tejszínt és a mézet vagy cukrot, amíg jól össze nem áll.
  4. Málna keverése:

    • Óvatosan keverd össze a málnapürét a joghurtos keverékkel. Ha szeretnél márványos hatást, ne keverd teljesen homogénre.
  5. Formák megtöltése:

    • Kanalazd a keveréket a jégkrémformákba vagy műanyag poharakba. Ha poharakat használsz, helyezz egy jégkrémpálcikát a közepébe.
  6. Fagyasztás:

    • Tedd a formákat a fagyasztóba legalább 4-6 órára, vagy amíg a jégkrém teljesen meg nem keményedik.
  7. Tálalás:

    • Miután a jégkrém megfagyott, vedd ki a formákból és élvezd!
  8. Csokoládé Olvasztása:

    • Vízfürdő: Egy hőálló tálban tedd a csokoládét és a kókuszolajat. A tálat helyezd egy forró vízzel teli edény tetejére, ügyelve, hogy a tál ne érjen a vízhez. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel a csokoládét.
    • Mikrohullámú Sütő: A csokoládét és a kókuszolajat egy mikrohullámú sütőbe tehető tálban helyezd a mikrohullámú sütőbe. 30 másodperces intervallumokban melegítsd, minden intervallum után keverve, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
  9. Jégkrémek Előkészítése:

    • Vedd ki a házi jégkrémeket a formákból, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
    • Helyezd a jégkrémeket vissza a fagyasztóba, amíg a csokoládé olvad. Fontos, hogy a jégkrémek jól lehűltek legyenek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
  10. Jégkrémek Mártása:

    • Vegyél ki egy jégkrémet a fagyasztóból, és mártsd bele az olvasztott csokoládéba. Azonnal húzd ki, hogy a felesleges csokoládé lecsöpögjön.
    • A jégkrémet gyors mozdulatokkal forgasd meg, hogy a csokoládé egyenletesen borítsa be.
    • Helyezd vissza a jégkrémet a sütőpapírral bélelt tálcára.
  11. Megdermedés:

    • Tedd vissza a csokoládéba mártott jégkrémeket a fagyasztóba, és hagyd, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen (kb. 15-30 perc).

TIPPEK ÉS JÓ TANÁCSOK:

  • Kókuszolaj használata: A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé bevonat sima és fényes legyen, valamint könnyebben megdermedjen.
  • Gyors munkavégzés: Mivel a jégkrémek gyorsan olvadnak, fontos, hogy gyorsan dolgozz. Készíts elő mindent, mielőtt elkezdenéd a mártást.
  • Dekoráció: Mielőtt a csokoládé megdermedne, szórhatsz rá apróra vágott diót, kókuszreszeléket, színes cukorgyöngyöket vagy bármilyen más díszítést.
  • Több réteg: Ha vastagabb csokoládé bevonatot szeretnél, mártsd a jégkrémet többször a csokoládéba, minden réteg között visszatéve a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
  • Hűtés: Ügyelj rá, hogy a csokoládéba mártott jégkrémeket mindig jól fagyaszd le, különben a csokoládé bevonat megolvad és lecsúszik.

Keresés