Házi málnás csokis jégkrém recept

Hozzávalók:
- 250 g friss vagy fagyasztott málna
- 200 ml joghurt (görög joghurt ajánlott)
- 100 ml tejszín
- 3-4 evőkanál méz vagy cukor (ízlés szerint)
- 1 teáskanál citromlé
- díszítheted liofilizált gyümölcsökkel, liofilizált málnával vagy liofilizált eperrel
Ha mártani szeretnéd, akkor ízlés szerint 200 gr ét-, tej- vagy fehér belga csokoládé
Fehér csokoládé festéséhez csokoládé festéket itt találsz!
Eszközök:
Elkészítés:
-
Előkészítés:
- Készíts elő egy jégkrémformát vagy kis műanyag poharakat és jégkrémpálcikákat.
-
Málna püré készítése:
- Egy turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítsd a málnát a citromlével együtt. Ha sima állagot szeretnél, szűrd át a pürét, hogy eltávolítsd a magokat.
-
Joghurtos alap elkészítése:
- Egy közepes tálban keverd össze a joghurtot, a tejszínt és a mézet vagy cukrot, amíg jól össze nem áll.
-
Málna keverése:
- Óvatosan keverd össze a málnapürét a joghurtos keverékkel. Ha szeretnél márványos hatást, ne keverd teljesen homogénre.
-
Formák megtöltése:
- Kanalazd a keveréket a jégkrémformákba vagy műanyag poharakba. Ha poharakat használsz, helyezz egy jégkrémpálcikát a közepébe.
-
Fagyasztás:
- Tedd a formákat a fagyasztóba legalább 4-6 órára, vagy amíg a jégkrém teljesen meg nem keményedik.
-
Tálalás:
- Miután a jégkrém megfagyott, vedd ki a formákból és élvezd!
-
Csokoládé Olvasztása:
- Vízfürdő: Egy hőálló tálban tedd a csokoládét és a kókuszolajat. A tálat helyezd egy forró vízzel teli edény tetejére, ügyelve, hogy a tál ne érjen a vízhez. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel a csokoládét.
- Mikrohullámú Sütő: A csokoládét és a kókuszolajat egy mikrohullámú sütőbe tehető tálban helyezd a mikrohullámú sütőbe. 30 másodperces intervallumokban melegítsd, minden intervallum után keverve, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
-
Jégkrémek Előkészítése:
- Vedd ki a házi jégkrémeket a formákból, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
- Helyezd a jégkrémeket vissza a fagyasztóba, amíg a csokoládé olvad. Fontos, hogy a jégkrémek jól lehűltek legyenek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
-
Jégkrémek Mártása:
- Vegyél ki egy jégkrémet a fagyasztóból, és mártsd bele az olvasztott csokoládéba. Azonnal húzd ki, hogy a felesleges csokoládé lecsöpögjön.
- A jégkrémet gyors mozdulatokkal forgasd meg, hogy a csokoládé egyenletesen borítsa be.
- Helyezd vissza a jégkrémet a sütőpapírral bélelt tálcára.
-
Megdermedés:
- Tedd vissza a csokoládéba mártott jégkrémeket a fagyasztóba, és hagyd, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen (kb. 15-30 perc).
TIPPEK ÉS JÓ TANÁCSOK:
- Kókuszolaj használata: A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé bevonat sima és fényes legyen, valamint könnyebben megdermedjen.
- Gyors munkavégzés: Mivel a jégkrémek gyorsan olvadnak, fontos, hogy gyorsan dolgozz. Készíts elő mindent, mielőtt elkezdenéd a mártást.
- Dekoráció: Mielőtt a csokoládé megdermedne, szórhatsz rá apróra vágott diót, kókuszreszeléket, színes cukorgyöngyöket vagy bármilyen más díszítést.
- Több réteg: Ha vastagabb csokoládé bevonatot szeretnél, mártsd a jégkrémet többször a csokoládéba, minden réteg között visszatéve a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
- Hűtés: Ügyelj rá, hogy a csokoládéba mártott jégkrémeket mindig jól fagyaszd le, különben a csokoládé bevonat megolvad és lecsúszik.