Tejszínes – lime-os sajttorta

Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 1 csésze darált keksz (pl.: háztartási keksz)
- 1/4 csésze olvasztott vaj
- 1/4 csésze kristálycukor
Töltelék
- 3 doboz lágy krémsajt
- 1 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál lime vagy citromlé
- 3 tojás
- 1/4 csésze zsíros, állati eredetű tejszín
Eszközök:
- Kapcsos, tapadásmentes tortaforma – kiváló minőség 10 év garanciával
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük elő a sütőt 200ºC fokra. Helyezzünk egy vízzel töltött lapos edényt a sütőnk aljára. Egy kis tálban keverjük össze darált kekszmorzsát, a vajat és a cukrot. Nyomkodjuk a keksz masszánkat az elkészített Kapcsos, tapadásmentes tortaformába. Süssük 8-10 percig, vagy amíg világos aranybarna színt nem kap. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni.
- Csökkentse a hőt 160 ºC. Egy nagy keverő tálba keverjük össze a tejszínes – lime sajttorta töltelék hozzávalóit: krémsajthoz, fokozatosan adjuk a cukrot, majd a tojásokat is egyesével, Keverjük a krémünket addig, teljesen sima lesz. Utolsó lépésben pedig a kukoricakeményítőt, a citromlevet és a tejszínt. A krémet töltsük a kihűlt kekszes alapra.
- Süssük meg 1 óra – 1 óra 15 perc alatt a tejszínes – lime sajttortánkat. Kapcsoljuk le a sütőt és hagyjuk még további 1 órát hűlni a tejszínes- lime-os sajttortánkat a sütőben, zárt ajtóval. Majd hagyjuk szobahőmérsékletlen kihűlni és a hűtőszekrényben legalább 4 órán át hagyjuk teljesen lehűlni.
- Ha tejszínhabbal és lime cikkekkel díszítsük.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!