Répatorta muffin recept

Hozzávalók:
- 2 csésze finom liszt
- 2 csésze kristály cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 tojás
- 1 csésze növényi olaj
- 2 csésze sárgarépa (frissen reszelve!)
- 2/3 csésze dió (Apróra vágva)
- 1/2 csésze lágy vaj
- 125 g mascarpone
- 1 teáskanál tej
- 1 csésze porcukor
Eszközök:
- Tapadásmentes muffin sütőforma – 12 db-os
- Mérőcsésze – 4db-os szett Wilton
- Mérőkanál szett
- Muffin kapszli
- Hűtőrács
- Spatula
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki a muffin sütőformát a muffin papírral.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a szódabikarbónát. Tegyük félre.
- Egy nagyobb tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a tojást. Vékony sugárban öntsük hozzá az olajat folyamatos keverés mellett. Keverjük hozzá a lisztes keveréket. Végül forgassuk bele a répát és a diót. Kanalazzuk bele a tésztát a muffin kapszlikba.
- 18-20 percig süssük, fogpiszka próbáig. A formában hagyjuk 5 percig hűlni. Utána hűtőrácson teljesen kihűtjük.
- A krémhez a vajat, a mascarponét a cukrot és a tejet kikeverjük és Spatula segítségével a kihűlt muffinokra kenjük, Dióval megszórjuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!