Pöttyös nyuszi torta

Hozzávalók:
- Kedvenc piskótánk
- Ételszínező- Rózsaszín
- Ételszínező- Narancssárga
- Ételszínező- Citromsárga
- Ételszínező- Égszínkék
- Ételszínező- Királykék
- Vajkrém
- Fehér fondant
- Ételszínező- fehér
Eszközök:
- Sakktábla tortaforma- Wilton
- Alátét
- Eldobható habzsák
- No. 1 A díszítőcső
- Fondant nyújtó sablon
- Olló
- Fondant nyújtó
- Fondant vágó
- Fondant simító
- Nyalóka pálcika
- Sütőforma leválasztó spray
Elkészítés:
- Készítsük el a piskótánkat! Keverjük ki kedvenc receptünk alapján a kinézett világos piskótánkat. kb. 9 csészényire lesz szükségünk.
- Miután kikevertük a piskótát 1 csészényit színezzünk be kékre, 3 csészényit sárgára és 5 csészényit rózsaszínre.
- Készítsük elő a sakktábla tortaformánkat és az előzőleg már formaleválasztó spray-vel kifújt formánkba helyezzük el az elválasztó elemet.
- Mindegyik kockát töltsük meg 2/3-ig- a belső körbe kerüljön a kék tészta, a középsőbe a sárga a szélsőbe pedig a rózsaszín. Ezt a kitöltést alkalmazzuk a többi sütőforma esetében is majd süssük ki a tésztánkat és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Töltsük be az elkészült piskóta lapjainkat! Miután kikevertük a vajkrémünket színezzük osszuk a krémet 4 felé és színezzünk 3 részt belőle ugyanazokkal a színezőkkel mint amiket már a piskóta esetében használtunk- kék, sárga és rózsaszín. A maradékot fehér ételszínezővel keverjük ki, hogy így a tortánk külseje szép hófehér legyen majd.
- A megszínezett krémjeinket töltsük be 1-1 no. 1 A díszítőcsővel felszerelt eldobható habzsákba majd töltsük be a tortánkat. Fogjunk meg egy piskóta lapot és ügyeljünk arra, hogy a vajkrémből mindig ugyanaz a szín kerüljön a pikótára mint amilyen színű alatta a piskóta (tehát rózsaszín piskótához rózsaszín vajkrém, sárgához sárga és kékhez kék kerüljön). Ezt követve rétegezzük a tortánkat és töltsük be a megszínezett vajkrémeinket a piskóta lapok közé.
- A fehér vajkrémmel kenjük körbe az elkészült tortánkat majd burkoljuk be az egészet fehér fondant-al.
- Díszítsük az elkészült tortánkat! Egy kis tálkába keverjük ki a pasztell színeket a torta oldalára való festéshez- keverjük össze a rózsaszín ételszínezőt egy kis fehér ételszínezővel és tegyünk ugyanezt a sárga és a kék géllel egyaránt, hogy így egy kicsit világosítani tudjunk az árnyalatát a gélnek.
- A kiválasztott nyuszi sablonunkat helyezzük rá a tolta oldalára és a nyalóka pálcikáinkat a kikevert festékekbe mártva pöttyözzük körbe a sablonunkat. Körvonal esetében ügyeljünk arra, hogy a színek szorosan egymás mellett legyenek. Ezek után ritkulhatnak a pöttyök ahogy távolodunk el a sablonunktól.