Nyuszifej Cakepop

Hozzávalók:
- Rózsaszín színű és eper ízű Callebaut pasztilla /vagy eper ízű bevonó
- Fehér Callebaut csokoládé vagy CC belga csokoládé pasztilla
- CC ételfestékkel töltött filc
- Kedvenc töltött kekszünkből 1 csomag
Eszközök:
Elkészítés:
- Olvasszuk fel a kb 55-60 gramm Fehér Callebaut csokoládét majd a Rózsaszín színű csokoládéból is egy hasonló mennyiséget külön-külön.
- Töltsük be a felolvasztott csokoládékat 1-1 eldobható habzsákba.
- Sütőpapírral letakart alátétre nyomjunk egy kb. 3,5-4 cm hosszú nyuszi fül alakú mintát, ez fogja majd megadni a nyuszi fül belsejét. Ezt követően fogjuk meg a fehér csokoládéval töltött habzsákot és nyomjuk körbe a fehér csokoládéval az elkészített rózsaszín nyuszi füleket. Minden cakepop-hoz 2 db nyuszifülre lesz szükség majd.
- Hagyjuk a füleket teljesen kiszáradni- ez kb 5-10 perc.
- A maradék olvasztott csokinkba mártsuk bele a nyalóka pálcika végét majd nyomjuk bele a töltött keksz közepébe- a töltelék részébe. Ismételjük meg ezt az összes keksszel majd tegyük félre 15-20 percre, hogy a csokoládé belekössön a kekszekbe.
- Olvasszuk fel a megmaradt fehér csokoládét egy tálba a leírásnak megfelelően. Mártsuk bele kekszeket, óvatosan, hogy teljesen elfedje a fehér csokoládéval majd tegyük félre egy sütőpapírral borított alátétre.
- Miután letettük egyből tegyük hozzá a kekszhez a 2 nyuszifület, hogy így az egész egybe dermedjen vissza keményre. Hagyjuk kihűlni kb 10-15 percig.
- A fekete cukoríró filccel díszítsük ki a kész csokinyuszi cakepopjainkat- rajzoljuk meg a nyuszi arcát: száját, szemét, orrát és bajszát.
Tipp: Amennyiben esetleg inkább valódi belga csokoládéval szeretnénk dolgozni, akkor az is megoldható- egy kis titán-dioxid és olaj hozzáadásával olvasztás után szépen kifehéríthető a fehér csokink.