Nyuszi popsi torta nyuszis finomságokkal

Hozzávalók:
- Fondant – fehér
- Cukoríró filctoll szett-fekete
- Ételszínező – barna
- Ételszínező – rózsaszín
- Ételszínező- fenyő zöld
- Ételszínező – narancs
- Fehér, konyhakész cukormáz – 1,8 kg (4 bögre)
- CMC/Tylose
- Gabonamassza
- Kedvenc tortánk
- Kukorica keményítő
- Kakaós keksz morzsa
Eszközök:
- Fondant nyújtó – 22,5 cm vastagság tartó gyűrűkkel
- Fondant nyújtó – 50 cm Wilton
- Fondant és marcipán nyújtó sablon
- Hűtőrács
- Fondant simító – Wilton
- Sütőforma – 20 cm X 7,5 cm
- Dekorecset szett – Wilton 5 db-os
- Nyalóka pálcika – 35 db-os
- Spatula ÚJ – 33 cm, hajlított Wilton
- Mini húsvéti kiszúró
- Nyuszi popsi és talpacska szilikon forma
- Fogpiszkáló
- Olló
Elkészítés:
- Egy nappal előbb készítsük el a táblácskát. Barna ételszínezővel színezzünk sötétbarnára egy kb. 4,5 dkg fondantot és gyúrjunk hozzá 1 teáskanál cmc port.
Nyújtsuk ki 3 mm vastagra. Vágjunk ki belőle egy 5*10 cm-es téglalapot, melynek a két rövidebb oldalát mintázzuk, mintha deszkából tört volna le. Egy fogpiszkáló segítségével az egészet be tudjuk fa erezetezni. Fekete cukoríróval írjuk rá, hogy “sárgarépa”. Tegyük egy hűtőrácsra száradni minimum 4 órát. Eközben készítsünk fondant ragasztót. Ehhez oldjunk 1/4 teáskanál fehér fondant 1 evőkanál vízben. Hagyjuk pihenni egy órát. Ecsettel ragasztózzuk be a tábla hátulját, helyezzünk rá egy nyalóka pálcikát, nyújtsunk ki egy kis darab fehér fondantot és vágjunk ki belőle egy 1*2,5 cm-es csíkot. ezzel ragasszuk oda a nyalóka pálcikát a tábla hátuljára. Hagyjuk száradni másnapig. - Készítsük el a nyuszi talpakat és a farkát. Hintsük ki kukoricakeményítővel a nyuszi popsi és talpacska szilikon formát. Kb 12 dkg fehér fondantot nyomjunk a formába a nyuszi bolyhos farkának. Egy kisebb fondantot színezzük a rózsaszín géllel rózsaszínre. Nyomkodjuk a rózsaszín fondantot a talpacska pici részeibe. Barna géllel színezzünk világos barnára egy darabka fondantot és ezzel töltsük ki a talp nagy részét. A maradék barna fondantot tegyük el későbbre. Fordítsuk ki az elkészült díszeket a szilikon formából és tegyük félre.
- Készítsük el a répákat. Fenyő zöld géllel színezzünk kb 15 g fondantot és gyúrjunk hozzá 1/4 teáskanál cmc port. 30 g fondantot színezzünk narancssárgára. Osszuk 3 felé, készítsünk belőle golyókat. A zöldet is osszuk 3 részre, nyújtsuk ki és ollóval vagdossuk be a leveleket. Fondant ragasztó segítségével rögzítsük a leveleket a répákhoz.
- Készítsük el a mini nyuszikat. Készítsük el a gabonamasszát a recept szerint. Kézzel nyomkodjuk bele a nyuszifejformába. Tegyük hűtőbe kötni kb 20 percre. Ha megkötött vegyük ki a hűtőből és nyomjuk ki a formából. Fekete géllel színezzünk szürkére 12 dkg fondantot. Nyújtsuk ki majd burkoljuk be vele 2 nyuszi fejet. fehérrel is kettőt és világos barnával 3-at. Fekete cukoríróval rajzoljuk meg az szemeiket és orraikat. Maradék rózsaszín fondantból ragasszuk fel a füleik belsejét. A maradék világos barna, szürke és fehér fondantokat osszuk el és 1/4 teáskanál cmc port gyúrjunk hozzájuk és golyókat készítsünk belőle melyeknek kúpos a végük. Fondant ragasztóval rögzítsük a nyuszi fejeket a testekhez. Fehér fondantból készítsünk farkincákat a nyusziknak és ezeket is rögzítsük a testükhöz.
- Készítsük el a tortát. Készítsük el a tortát a recept szerint. Hűtsük le. Burkoljuk fondanttal, amihez színezzük sárgára 1 kg fondant. Burkoljuk be vele a tortát. A maradékot tegyük el máskorra. Színezzünk kékre 12 dkg fondantot. A lila vastagságtartó gyűrűkkel nyújtsuk ki. Vágjunk belőle egy 25 cm hosszú 4 cm széles csíkot és ragasszuk a torta felső részére úgy, hogy kicsit túl lógjon a torta tetején.
- Díszítsük a tortát. Színezzünk sárgára 1/2 csésze cukormázat. Kenjük be vele a torta tetejét . Ragasszuk bele a nyuszi talpakat, a farkincát, a répákat és szórjuk be a a fenn maradó részt kakaós kekszmorzsával. Szúrjuk bele a répa táblát és helyezzük el körülötte a kis nyuszikat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!