Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Napraforgó keksz nyalóka

Napraforgó keksz nyalóka

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Olvasszuk meg a tejcsokoládé pasztillákat és tartsuk melegen. Terítsünk ki egy szilikonos sütőpapírt.
  2. Készítsük elő a kekszeket. A kekszek egyik oldalát óvatosan elforgatva vegyük le. A nyalóka pálcikának a töltelékbe készítsünk mélyedést. A nyalókapálcikát mártsuk az olvasztott tejcsokoládéba és helyezzük a krém közepébe majd nyomjuk vissza rá az előzőleg le vett kekszet. Tegyük a sütőpapírra és hagyjuk kötni legalább 10 percet.
  3. Mártsuk meg a kekszeket.  A kekszeket a pálcikánál fogva mártsuk az olvasztott tejcsokoládéba, csöpögtessük és húzzuk le róla a felesleget majd tegyük félre hűlni kb 15 percre. A maradék tejcsokoládét tegyük félre.
  4. Készítsük elő a sablont.  Sütőpapírra rajzoljuk köröket a C és D kör kiszúró sima oldalával.
  5. Készítsük el a napraforgó köröket.  Olvasszuk meg a fehér csokoládét és színezzük meg a sárga csokoládé ételfestékkel. Töltsük eldobható habzsákba, melynek a végére vágunk egy kis lyukat. Először rajzoljuk vele körbe a köröket. Azután a kis körök köré nyomjunk 18-22 pöttyöt a nagy körök köré 22-24 pöttyöt.
  6. kúpos végű spatula segítségével húzzuk el a pöttyöket levélkének. Fogpiszkáló segítségével a körök belsejét húzzuk össze, hogy az összes levélke érintkezzen. Majd tegyük félre a virágokat hűlni. Minimum 10 percre.
  7. Állítsuk össze a napraforgókat.  Spatula segítségével óvatosan távolítsuk el a virágokat a sütőpapírról. Olvasztott sárga Candy Melts-sel rögzítsünk egy vagy virágot a mártott kekszre. A hézagokat szintén sárgára színezett fehér csokoládéval töltsük ki. Ezután 2 kis virágot rögzítsünk. Ha megkötött akkor a maradék tejcsokival töltsük ki a napraforgók közepét és szórjuk meg étcsokis tortadarával. A felesleget rázzuk le róla.

Videós segítség:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cake pop receptek gyerek torták

Keresés