Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csokoládés babka (ünnepi töltött kalács)

Csokoládés babka (ünnepi töltött kalács)

Hozzávalók:

  • ½ csésze langyos tej
  • 5 evőkanál kristálycukor (osztva)
  • 1 evőkanál szárított élesztő
  • 3 csésze + 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 3 tojás
  • 1 tojássárga
  • ½ csésze puha vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál víz

Eszközök:

 Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban a langyos tejbe keverjük bele a cukrot az élesztőt feloldódásig. Kb. 10 percig hagyjuk felfutni az élesztőt. Hozzákeverünk ½ csésze lisztet.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a 201/2 csésze lisztet a sóval.
  3. Az élesztős keverékhez robotgép lapátos keverőjével keverjük hozzá a tojásokat és a tojássárgáját. Váltsunk a gépen dagasztókarra. Mehet bele a lisztes keverék és a vaj. dagasszuk kb 10 percig. Nagyon ragadós tésztát kapunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük kb. 1 óra.
  4. A töltelékhez egy mikrozható tálban összeolvasszuk az aprított étcsokit és a 6 evőkanál vajat. Először 60 másodpercre tegyük a mikróba majd keverjük jól át. Utána 30 másodpercekre közte mindig jól átkeverve amíg teljesen folyékony lesz. Keverjük hozzá a porcukrot, kakaóport és 1 evőkanál lisztet.
  5. A püspökkenyér formát fújjuk ki formaleválasztó sprayvel. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
  6. A megkelt tésztát erősen lisztezett felületre borítjuk, jól átgyúrjuk. És letakarva újabb 10 percig pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett felületen. Simítsuk rá a tölteléket és tekerjük fel szorosan, mint egy kakaőscsigát. Ékes pengével vágjuk ketté. Csavarjuk össze a két tésztát és helyezzük a formába. Letakarva még harminc percig kelesztjük
  7. Közben a vízből és 3 evőkanál cukorból szirupot főzünk.
  8. Süssük a tésztát 32-37 percig amíg szép aranybarna lesz és megkopogtatva üregesen kong. Kivéve a sütőből a formában hagyjuk 5 percig hűlni. Aztán hűtőrácsra helyezzük és le még melegen lekenjük a cukorsziruppal.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: karácsonyi sütemény receptek

Keresés