Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromos sajttorta

Citromos sajttorta

Mára egy eszméletlenül egyszerű, sütés nélküli tortával készültem a számotokra. Ez a citromos sajttorta hihetetlenül gyorsan elkészül, és a fanyarságával garantáltan felfrissíti a vendégeket a grill party végén.

Hozzávalók: (22 cm-es tortakarika)

Kekszalap:

  • 220 g keksz,
  • 125 g vaj,
  • 1 cs Bourbon vaníliás cukor.

Krém:

  • 500 g ricotta,
  • 750 g Philadelphia krémsajt,
  • 300 g porcukor,
  • 12 db lapzselatin,
  • 2 db citrom,
  • 3 db lime,
  • 2 db tojás sárgája,
  • 125 g tej,
  • 55 g kristálycukor,
  • vaníliarúd.
  • Zselé: 2,5 dl gyümölcsé (50-50% citromlé + narancslé), 3 ek kristálycukor, 4 db lapzselatin.

Eszközök:

1. Elsőként a kekszréteget készítem el. Ehhez a kekszet összetöröm, és elkeverem a vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal. A formát ezúttal is körbebéleltem waxpapírral, majd az aljába nyomkodtam a kekszmorzsát. Beteszem a hűtőbe dermedni, ameddig elkészítem a krémet. (Közben eszembe jutott, hogy legközelebb kókuszreszeléket is fogok ebbe a kekszes alapba tenni, hogy még trópusibb hangulatot tudjak megidézni.) 

2. A tejet felteszem melegedni a fél vaníliarúddal és kikapart magjával együtt. Hozzáfacsarom a citromok levét. A tojások sárgáját kikeverem a kristálycukorral, végül ezt is a tejhez öntöm, és addig főzöm, ameddig a cukor fel nem olvad benne, és kicsit be nem sűrűsödik a krémalapom. Félreteszem hűlni egy kis időre.

3. A krémsajtot kikeverem a ricottával és a porcukorral. Hozzáreszelem az előkészített citromok héját.

4. A lapzselatinokat egy kis lábasba teszem, és 4-5 evőkanál vizet öntök hozzá. Lassú fokozaton elkezdem melegíteni a zselatint, teljesen feloldom a vízben. Hozzáöntök egy keveset a krémalapból, elkeverem, majd fokozatosan adagolva hozzákeverem az összes zselatint. A zselatinos krémalapot szobahőmérsékletre hűtöm, és hozzáforgatom a krémsajtos részhez.

5. A kekszes alapra öntöm a sajtkrémet, és éjszakára beteszem a hűtőbe dermedni.

6. Másnap a gyümölcslevet felteszem melegedni. Felolvasztom benne a cukrot. Közben egy másik edényben az előbbiekhez hasonlóan felmelegítem a zselatint, végül a kettőt összekeverem. Ezt is kihűtöm, hiszen ha melegen önteném a torta tetejére, felmarná a sajtréteget. Ráöntöm a torta tetejére és legalább 2 órára beteszem a hűtőbe dermedni.

Tulajdonképpen ennyi az egész. A tetejét kedvünk szerint dekoráljuk. 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés