Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Árvácska cukorvirág készítése

Árvácska cukorvirág készítése

A margaréta után jöjjön egy újabb virág, aminek elkészítése szintén nem bonyolult, viszont a végeredmény már annál mutatósabb!  Ezekkel a kis árvácskákkal nemcsak az Anyák-napi, hanem a tavaszi desszertjeinket is feldobhatjuk! 

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Letépünk egy nagyobb adagot a fehér cukormasszából és megfelezzük! Az egyik adagot begyúrjuk a CMC porral, és félretesszük – mondjuk betesszük egy pohár alá, hogy felhasználásig ne száradjon meg! A másik adagot beszínezzük a lila ételfesték géllel, majd ebbe a masszába is gyúrunk egy kis port! Gömböt formázunk belőle, és a keményítővel megszórt felületre tesszük!
  2. sodrófánk segítségével kinyújtjuk! Én a kör alakú kiszúró szettemet használtam, ebből is a legkisebbet, de erre a célra tulajdonképpen bármilyen eszköz megfelel – pl.: díszítőcső, gyűszű, kis kupak, stb.!  A lila cukormasszából kiszaggatunk 2 db kört! A maradékot visszagyúrjuk, és bedugjuk a pohár alá!
  3. A köröket a modellező szivacsra tesszük, és a nagy gömbeszközünk segítségével elvékonyítjuk! Először a kör közepét vékonyítjuk el, majd végigmegyünk a kör szélén is! Addig vékonyítjuk körkörös mozdulatokkal, még a kör széle kissé fel nem ráncolódik! Ezt megismételjük a másik lila körünkkel is!
  4. Lecsípünk egy kis darabot a fehér masszából, és kigömbölyítjük! Ráhelyezzük a bal oldalára az egyik lila szirmot, majd jobb oldalára a másik elvékonyított szirmot! Figyeljünk arra, hogy az egyik a másikat takarja, és az alsó, fehér gömb ne kukucskáljon ki mögülük!
  5. Kinyújtjuk a fehér cukormasszát! Ebből 3 db egyforma kört szúrunk ki. Elvékonyítjuk ezeket is. A harmadikat, ami legelőre fog kerülni, kicsit vastagabbra hagyjuk!
  6. A lila szirmok metszéspontjára, éppen középre egy csepp ehető ragasztót teszünk! Ráhelyezzük az egyik szirmot, majd a másikat, ismét balról-jobbra haladunk, végül ragasztózunk, és előre a legutolsót! A hegyes modellező eszközünket ferdén tartva, beleszúrunk az árvácska közepébe! A szirmok szélét kissé visszapödörjük, hogy még élethűbbek legyenek a virágaink! Félretesszük száradni!
  7. citromsárga ételfestékbe mártjuk az ecsetünket, és a kis lyukat belülről kifestjük! Félretesszük száradni! Kicsit később, amikor már nem fog a sárga, belemártjuk az ecsetet a fekete festékbe, és vékony csíkokat húzunk az árvácska közepébe! 
  8. Az árvácskákat persze nemcsak ebben a színkombinációban készíthetitek el!  A színezésnek tulajdonképpen már tényleg csak a képzeletetek szabhat határt! 

     

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés