Áfonyás rakott palacsinta

Hozzávalók:
- 2 csésze palacsinta alap por
- 3 evőkanál cukor
- fahéj
- 1 csésze tej
- 2 evőkanál növényi olaj
- 2 tojás
- 1 csésze friss áfonya + a díszítéshez
- 1/2 csésze vaj
- 3 evőkanál juharszirup + a díszítéshez
- 2 evőkanál porcukor
- tejszínhab
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
Készítsük elő a sütőformákat, fújjuk ki leválasztó spray -vel. - Egy nagy tálban keverjük össze a palacsinta port a cukorral és fahéjjal. Egy másik tálban keverjük össze habverővel a tejet, tojást és olajat. Majd ezt keverjük hozzá a száraz hozzávalóhoz. Óvatosan forgassuk bele az áfonyát. Osszuk el egyenlően a sütőformákban.
- Süssük 9-11 percig vagy amíg a szélek aranybarnák lesznek a közepük rugalmas tapintású. Hagyjuk 10 percig a formában hűlni. Aztán borítsuk ki, tegyük félre.
- A vajat, juharszirupot, porcukrot és fahéjat, elektromos habverővel keverjük simára.
- Rakjuk össze. Helyezzünk egy palacsintát a tál közepére, kenjük meg kb 1 1/2 evőkanál juhar szirupos vajjal. Ismételjük ezt a többi rétegnél is amíg az összes palacsinta el nem fogy. A tetejére tegyünk tejszínhabot, locsoljuk meg juhar sziruppal és szórjuk meg áfonyával. Még melegen tálaljuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!