Mandulás boszi ujjak

Készítsd el a halloween-es party falatoknak is tökéletes Mandulás boszi ujjakat. Kattitnts és olvasd a receptet!
Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál mandula kivonat
- 1-1/2 teáskanál vanília kivonat
- 2-3/4 csésze liszt
- 1 kávéskanál só
- 2 csésze lágy vaj
- 1-1/2 csésze cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 dkg olvasztott csokoládé
- 3 evőkanál szeletelt mandula
Eszközök:
- Boszorkány ujjak tapadásmentes sütőforma- Wilton
- Sütőforma leválasztó spray
- Hűtőrács
- Mérőkanál szett – Wilton
- Mérőcsésze – Wilton
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a boszorkány ujjak sütőformát sütőforma leválasztó spray-vel.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval.
- Egy másik tálban gépi habverővel habosítsuk ki a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a mandula és vanília kivonatot. Végül dolgozzuk össze a lisztes keverékkel. Ha már teljesen egynemű akkor a tészta felét tegyük félre a másik felébe dolgozzuk bele a kakaóport.
- A tésztát nyomkodjuk a sütőforma üregeibe kb. 2/3 részig.
- Süssük 9-10 percig vagy amíg világos barna nem lesz. hagyjuk 10 percig a sütőformában hűlni. Miután kivettük a sütőformából hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- Olvasztott csokoládéval ragasszuk a kekszek végére a mandula szeleteket körömnek.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!