Karamellás, almás fánk

Hozzávalók (1 csésze=250 ml):
- 2 csésze átszitált liszt
- 3/4 csésze kristálycukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 3/4 csésze író
- 2 tojás
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 csomag Candy Melts csokoládé pasztillák – karamellás alma
- 1/4 csésze tejszín
Eszközök:
- Fánk sütőforma
- Nagy keverő tál
- Kis keverő tál
- Közepes mikrózható tál
- Mérő csésze
- Mérő kanalak
- Habverő
- Sütőforma leválasztó spray
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. A Fánk sütőformát fújjuk ki Sütőforma leválasztó spray-vel.
- A nagy tálba beleszitáljuk a lisztet és összekeverjük a cukorral, sütőporral, sóval, fahéjjal, gyömbérrel és a szerecsendióval. A kisebb tálban habverővel keverjük össze az író, tojást és olvasztott vajat. Ezt öntsük a lisztes keverékhez és keverjük jól össze. Töltsük a Fánk sütőforma üregeibe kb. 3/4-ig.
- Süssük 6-8 percig vagy amíg szépen megpirul a fánk teteje. Sütés után hagyjuk a formában 5 percig pihenni. Vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni a hűtő rácson.
- Egy közepes mikrózható tálban olvasszuk össze a Candy Melts csokoládé pasztillák – karamellás alma-t és a tejszínt. Közepes fokozaton 1 percig melegítsük majd kevergessük meg. Utána 30 másodpercekre tegyük be melegedni kevergetések között amíg teljesen felolvad. Ekkor keverjük teljesen simára. Mártsuk bele a fánkok egyik oldalát, kicsit csöpögtessük le róla a felesleget. Kész a fánkunk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!