Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karamellás, almás fánk

Karamellás, almás fánk

Hozzávalók (1 csésze=250 ml):

  • 2 csésze átszitált liszt
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 3/4 csésze író
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csomag Candy Melts csokoládé pasztillák – karamellás alma
  • 1/4 csésze tejszín

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. A Fánk sütőformát fújjuk ki Sütőforma leválasztó spray-vel.
  2. A nagy tálba beleszitáljuk a lisztet és összekeverjük a cukorral, sütőporral, sóval, fahéjjal, gyömbérrel és a szerecsendióval. A kisebb tálban habverővel keverjük össze az író, tojást és olvasztott vajat. Ezt öntsük a lisztes keverékhez és keverjük jól össze. Töltsük a Fánk sütőforma üregeibe kb. 3/4-ig.
  3. Süssük 6-8 percig vagy amíg szépen megpirul a fánk teteje. Sütés után hagyjuk a formában 5 percig pihenni. Vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni a hűtő rácson.
  4. Egy közepes mikrózható tálban olvasszuk össze a Candy Melts csokoládé pasztillák – karamellás alma-t és a tejszínt. Közepes fokozaton 1 percig melegítsük majd kevergessük meg. Utána 30 másodpercekre tegyük be melegedni kevergetések között amíg teljesen felolvad. Ekkor keverjük teljesen simára. Mártsuk bele a fánkok egyik oldalát, kicsit csöpögtessük le róla a felesleget. Kész a fánkunk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés