Boszorkány ujjak keksz

Hozzávalók:
- Ízlés szerinti keksz recept
- Ételszínező gél – ekrű
- Tojásfehérjepor
- Ételszínező gél – fekete
- Ételszínező gél – levél zöld
- Ételszínező gél – citromsárga
- Ételszínező gél – lila
- Ételszínező gél – rózsaszín
- Ételszínező gél - piros
- Kukorica keményítő
- Hideg zselé (piros gél festékkel színezve)
Eszközök:
- Boszorkány ujjak tapadásmentes sütőforma – Wilton
- Süti (hűtő) rács
- Olló
- Eldobható habzsák
- No. 5 díszítőcső
- Sütőpapír
- Arany bevonatú tortakarton – 30 cm X 40 cm
Elkészítés:
-
- A Royal icing-nak legalább 24 órás száradás kell. Ezért a kekszeinket a tálalás előtti napon készítsük el.
Készítsük el a keksz ujjakat! Készítsük el a tésztát a receptben leírtak szerint. Színezzük bőrtónusúra a tésztát, nyomkodjuk a sütőforma üregeibe kb. 3/4 részig. Süssük meg és hűtsük ki a kekszeket! - Díszítsük a kekszeket! Készítsük el a Tojásfehérjeporból a Royal icing-ot a csomagoláson feltüntetett elkészítési javaslat szerint. Színezzünk egyenlő részeket feketére, zöldre és lilára. Töltsük a színezett cukormázakat eldobható habzsákokba és No. 5 díszítőcső segítségével töltsük ki a körmöket. A sima ujjakat mártsuk kukorica keményítőbe. Használjuk a pirosra színezett hideg zselé a részletek befejezéséhez.
Sütőpapírral letakart tortakartonra tesszük és egy napig szárítjuk.
- A Royal icing-nak legalább 24 órás száradás kell. Ezért a kekszeinket a tálalás előtti napon készítsük el.
Tipp: Változtathatjuk a színeket kedvünk és kreativitásunk szerint!
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!