Oroszlán torta készítése

Hozzávalók:
- 2 adag ízlés szerinti csokoládés cupcake tészta (oroszlán)
- 8 tojásos piskóta (porond)
- vaníliás keksz recept (oroszlán mancs)
- 1 adag ízlésnek megfelelő krém tölteléknek (attól függően, hogy szeretnénk-e tölteni, vagy csak borítani akarjuk a oroszlánt )
- 2 és adag krém (színes felületek)
- aranysárga gél állagú ételszínező vagy sárga (kész) cukormáz tubusos (mi a kinyomócső és virágtű szettel használható, hiszen felcsavarhatóak a tubusra))
- narancssárga gél állagú ételszínező
- égszínkék gél állagú ételszínező
- piros gél állagú ételszínező
- fekete gél állagú ételszínező vagy fekete (kész) cukormáz tubusos (mi a kinyomócső és virágtű szettel használható, hiszen felcsavarhatóak a tubusra))
- 1 csomag kész fehér fondant vagy készítsd magad a fondantot
- 1 csomag világoskék kész fondant
- Candy Melts csokoládépasztilla – fehér
- kukorica szirup
Eszközök:
Díszítési technika:
Sablon: oroszlán mancsa
Elkészítés:
- Azt javasoljuk, hogy az oroszlán a porondon tortához, először készítsük el és színezzük a kész fehér fondantból az oroszlán tortánk sörényét. Színezzünk kb. 10-12 dkg-nyi fehér fondantot narancssárga gél állagú ételszínezővel, majd 2-3 mm-re nyújtva vágjunk egyforma hosszú 10-15 cm-es csíkokat amiket a nyalóka pálcika köré tekerve hagyunk 10 percig száradni, majd óvatosan húzzuk le róla és helyezzük egy sütőpapíros felületre. Készítsünk kb. 90-100 db “sörényt”.
- Készítsük el a vaníliás keksz tésztánkat az oroszlán a porondon tortánkhoz, (ebből lesz a mancs) a leírás szerint, az oroszlán mancsa sablont helyezzük rá, és vágjuk körbe, majd sütőpapírral borított tepsire rakva megsütjük és kihűtjük, majd 2 db 10 cm hosszú nyalóka pálcikát olvasztott Candy Melts csokoládépasztilla – fehér odaerősítjük a mancshoz, ezt pedig majd beletűzzük a kész tortába a végén.
- Készítsük el az oroszlánunk 2 adag ízlés szerinti csokoládés cupcake tésztát és süssük meg a leírás szerint 3 D-s maci sütőforma használata. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk le a kezét és formázzuk éles késsel a füleket hegyesre.
- Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. Készítsük el a 8 tojásos piskótát, egy 26 cm tortaformába öntve süssük meg, ez lesz az oroszlán a porondon tortánk porondja. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni a piskótát és utána ha szeretnénk töltsük meg ízlésnek megfelelő krémmel, majd a tetejéből picit körbevágva próbáljunk éles késsel porondot formázni. (a kör alja szélesebb, mint a teteje) Ezt követően a színezzük égszínkék gél állagú ételszínezővel a fehér fondantunkat vagy használjuk a világoskék kész fondantot és vonjuk be vele a kész tortánkat.
- Jöhet újabb, 2 x kb. 5-6 dkg. fehér fondant színezése a piros gél állagú ételszínezővel és az aranysárga gél állagú ételszínező. Ezeket kinyújtva a pirossal alul és felül nedves dekorecset segítségével rögzítjük és díszítjük a kék fondanttal borított oroszlán torta porondját. A sárgával pedig csillag kiszúróformával 10 darab csillagot készítünk, melyeket a fehér fondantból pogácsaszaggatóval készített 10 darab körbe, nedves dekorecset segítségével rögzítünk, és díszítjük velük a tortánk oldalát.
- Jöhet az oroszlán torta díszítése. Először vágjunk le 4 darab 15 cm hosszúságú nyalóka pálcikát, és szúrjuk bele 2 darabot az oroszlán tortánk egyik oldalába, másik 2 darabot a másik oldalába. Ezek lesznek a karok, amikhez hozzá fogjuk még az előre elkészített keksz tésztából sült oroszlán mancsot és a sárga fondatunkból vágott 2 darabkával beburkolunk.
- Kenjük végig az oroszlán torta oldalát és vékonyan felszínét az egy adag vaníliás aranysárga gél állagú ételszínezővel színezett vajkrémet spatula segítségével, különösen figyelve a talpnak és a fülnek a szép simítására. Az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel valamint a feketére színezett krémmel vagy fekete (kész) cukormáz húzzuk meg az oroszlán tortánk apróbb részleteit (arc, szeplő, száj, orr), majd töltsük is ki a testet sárgára színezett krémünkkel és az No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel a színekkel a csillag minta díszítési technikával.
- Végül a kis sörénykéket illesszük a helyükre kis krémmel segítve a megfelelő tapadást. Ha szükséges vághatunk is le belőlük. lábujjakat pedig elkészítjük vagy az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel aranysárga gél állagú ételszínezővel színezett krémünkkel.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!