Méhecske torta

Hozzávalók:
- 3 tojásos piskóta (méhecske)
- 1 adag csokoládé krém (méhecske fekete csíkja)
- 1 adag vajkrém (sárga krém)
- citromsárga gél állagú ételszínező
- fekete gél állagú ételszínező
- 1 csomag kész fehér fondant vagy készítsd magad a fondantot
- kukorica keményítő (méhecske szárnyára)
- medvecukor (méhecske antennája)
Eszközök:
- 3 D ülő sütőforma
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 4 tip (gömb) kinyomócső
- No. 17 tip (szirom) kinyomócső
- Standard csatolócső
- Spatula
Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel
Sablon: méhecske szárnya
Elkészítés:
- Előző nap nyújtsuk ki a fehér fondantunkat 2-3 mm vastagságúra, majd a méhecske szárnya sablont kivágva helyezzük a fondantra és fogpiszkáló segítségével óvatosan rajzoljuk körbe a méhecske szárnyát, majd vágjuk ki egy éles késsel és hagyjuk száradni legalább 24 órát, de a legjobb a 48 óra száradás sütőpapíron megszórva kukoricakeményítővel.
- Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. A 3 D ülő maci sütőforma/ tortánkhoz, készítsük el az 3 tojásos piskóta tésztát. Sütés megkezdése előtt kenjük ki a 3 D ülő maci sütőforma mindkét felét vajjal/margarinnak és hintsük meg lisztel a formák belsejét. Rögzítse erősen és szorosan a két részt egymáshoz és győződjön meg róla, hogy biztosan jól illeszkednek egymáshoz. Helyezze a sütőformát a sütőpapírra, erre azért van szükség, mert a süti akkor fogja legjobban kitölteni a formát, ha megemelkedik és kissé kifolyik sütés közben.
- Öntsük hát bele a 3 tojásos piskóta tésztát a 3 D ülő maci sütőformában, majd 20-25 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
- Sütőből kivéve hagyjuk hűlni 5-10 percig lefektetve, majd óvatosan nyissuk le az elejét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Ezután tegyük vissza majd fordítsuk meg és nyissuk ki a hátulját is és engedje ki a gőzt onnan is. Állítsuk függőlegesen a formát és hagyjuk hűlni 15 percig. Óvatosan válasszuk le a 3 D ülő maci sütőforma a süteményt. Állítsa függőlegesen egyenesen a süteményt és hagyja teljesen kihűlni, majd vágjuk le a maci füleit és fogpiszkáló segítségével karcoljuk a piskótába vízszintesen a vonalakat, ahol a sárga és a fekete színeknek lesznek a hátai. Ha szeretnénk vízszintesen akár szeletelhetjük is, hogy megtölthessük belülről is a tortánkat. Azoknak, akik nem szeretik a sok krémet a tortán, azok csak kívülről vonják csak be a csokoládé krémmel.
- Készítsük el a csokoládé krémet (ízlésünk szerint édesítsük, kevesebb, több cukorral), amit fekete gél állagú ételszínezővel színezzük a szájat és a lábakat egy spatula segítségével simára húzzuk. Majd habzsák töltve a krémet és No. 17 tip kinyomócsővel csillagozzuk végig a a lábát és a kezét, illetve minden második előre bejelölt sávot a méhecske testén (figyeljünk arra, hogy alulról sárga sávval kezdünk). Készítünk a fekete szemeket és az orrát az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel.
- Egy adagnyi vaníliás vajkrémet színezzünk citromsárga gél állagú ételszínezővel és Habzsákba töltve az No. 17 tip kinyomócsővel csillagozzuk végig a méhecske tortánk eddig üresen maradt felszínét és a fejét.
- Végül 2 db medvecukorból készítsük el a méhecske antennáit, aminek a végére feketére színezett fondantból készítünk labdácskákat. A szárnyakat pedig sárga vajkrémünkkel rögzítjük a méhecske tortánk hátuljára.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!