Királylány maci torta

Hozzávalók:
- 8 tojásos piskóta készítése
- 1 adag eper krém tölteléknek
- 1 1/2 adag vajkrém
- rózsaszín gél állagú ételszínező
- barna gél állagú ételszínező
- fekete gél állagú ételszínező
- világoszöld gél állagú ételszínező
- 1 csomag kész fehér fondant vagy készítsd magad a fondantot
Eszközök:
- Maci sütőforma
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 4 tip kinyomócső
- No. 8 tip kinyomócső
- No. 17 tip kinyomócső
- No. 2 D kinyomócső
- No. 21 tip kinyomócső
- No. 104 tip kinyomócső
- No. 352 tip (levél) kinyomócső
- Standard csatolócső
- Dekorecset szett
- Nyalóka pálcika
Sablon: korona sablon, és fodor minta készítési technika
Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel
Elkészítés:
- Legelőször színezzük a fehér fondantunkat rózsaszín gél állagú ételszínezővel, nyújtsuk ki, 2-3 mm vékonyra és a sablonként csatolt koronát a fondantra helyezve vágjuk körbe és egy adag rózsaszín gél állagú ételszínezővel színezett vajkrémmel és No. 2 D kinyomócsővel, valamint a No. 21 tip kinyomócső segítségével elkészítjük a koronán lévő virágokat, félretéve hagyjuk megszáradni őket, majd félbe vágott nyalóka pálcikákat vajkrémünk segítségével rögzítjük a koronához, ezzel erősítjük meg.
- Készítjük el a 8 tojásos piskótát, süssük meg a Maci sütőformában, rácsra téve hűtsük ki, majd töltsük meg az eper krémmel, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg.
- Készítsük el a vajkrémet, amiből fél adagot hagyjunk simán (szem, orr, fül, mancs, tappancs) a másik adagot színezzük barna gél állagú ételszínezővel.
- A fehér vaníliás vajkrémmel és az No. 4 tip kinyomócsővel húzzuk meg a körvonalakat ezzel jelöljük meg az arcon a szem, orr, fül, mancs, tappancs helyeket és színezzük őket fehérrel. A szem részhez először a szem részt a fehér vajkrémmel egyenletesen dolgozzuk ki, majd az No. 8 tip kinyomócsövet használva nyomjunk a szemet fekete vajkrémmel és ugyanígy az orrot is, húzzuk meg kontúrokat No. 4 tip kinyomócsővel.
- Jöhet a rózsaszínre színezett vajkrémünk, amivel elkészítjük a szoknyát és rajta a virágokat a No. 2 D kinyomócsővel, valamint a No. 21 tip kinyomócső segítségével elkészítjük, közzé pici leveleket is nyomhatunk a No. 352 tip (levél) kinyomócsővel és kevés zöldre színezett vajkrémmel. A szoknyácska elkészítéséhez az No. 104 tip kinyomócsővet használva készíthetjük el a fodrot.
- Ezután kezdődhet a munka az No. 17-es csillag kinyomócsővel és habzsákba töltött barnára színezett vajkrémmel. Az egész macit vajkrémmel végig pöttyözzük.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!