Fodor készítése habzsákkal

Most pedig megmutatjuk a torta fodor láncolattal díszítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez az eldobható habzsákon kívül egy No. 104-es díszítőcsőre, egy standard csatolófejre (aminek segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és lila színű ételszínező géllel színezett vajkrémre.
1. Lépés:
A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele a No. 104-es díszítőcsőre, rögzítsük a standard csatolófej, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. Tartsuk a habzsákunkat 45°-os szögben, három óránál (habzsák helyes tartása) – bal kezesek 9 óránál. A kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől, és kövessünk a torta díszítése során annak szélét, miközben a habzsákunkat egyenletesen nyomjuk. A haladási irány balról-jobbra történik, fentről-lefelé.
2. Lépés:

A habzsák egyenletes erősségű nyomásával emeljük fel és le a csuklónkat, úgy kanyarítsuk a fodrot, majd lefelé a kinyomócsövünkkel egy ívet, és jobbra haladjunk a torta díszítése közben.
3. Lépés:

Folytassuk a torta díszítését addig, egyenletes habzsák nyomásával, amíg körbe nem értünk a tortánkon. Ha körbe értünk a tortánkon, fejezzük be a habzsák nyomását és ezt követően emeljük fel a kinyomócsövet a mintáról.
4. Lépés

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!