Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kövirózsákkal díszített torta

Kövirózsákkal díszített torta

Hozzávalók:

Eszközözök:

Díszítési technikák:

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a hozzávalókat
  2. Készítsük el a tortát. Süssük majd hűtsük ki 3-3 torta lapot. töltsük be őket és vonjuk be őket morzsakabáttal.
  3. Színezés. A 6 csésze konyhakész fehér cukormázat elosztjuk 6 kis tálkába. Színezzük őket! Egyet világos mályva színűt, Egy tálka sötét mályva színűt. Egy tál világos zöld. Egy tál sötét zöld. Egy tálka zöldeskék és egy sötétzöld.
  4. Készítsük el a pozsgás növényeinket. Minden pozsgást virágtűre helyezett pergamen négyzetre készítsünk el. Ha elkészült helyezzük el a tortán és a következőt is új pergamen kockára virágtűn készítjük.
  5. Sivatagi rózsa készítése. Készítsünk elő egy eldobható habzsákot standard csatolófejjel és no, 59 díszítőcsővel ellátva. Töltsük meg: csíkokban halvány mályva színű krémmel és boróka zölddel töltsük ki. Nyomjunk kb 1 cm-es halmot a virágtű közepére. A habzsákot 90°-os szögben tartva húzzunk egy szirmot a halmon keresztül. A virágtűt 1/4-del elforgatva ismételjük meg a mozdulatot, mintha keresztet készítettünk volna a halom tetejére. A habzsákot most már 45°-os szögben tartva elkezdjük a rózsa szirmait készíteni. A díszítőcső hegye érjen a virágtűhöz és fel-le mozgatva a virágtűt 1/3-dal midig forgatva hajlított virágszirmokat alkotunk. A következő sor szirmot mindig átfedéssel készítsük. Minden következő sor sziromnál fokozatosan növeljük a szirmok méretét. Ezt ismételjük amíg a kívánt méretet el nem érjük. 
  6. Kövirózsa készítése. Készítsük elő a habzsákot standard csatolófejjel és a nagyobb növényekhez no. 352 díszítőcsővel és a kisebb növényekhez no. 349 díszítőcsővel. A habzsákot csíkozzuk be sötét mályva színű krémmel és töltsük ki sötét zöld krémmel. Nyomjunk egy kört és ezt a kört töltsük ki a kihúzott levelekkel.
  7. Krizantém készítése. Ugyan azzal a habzsákkal folytatjuk, mint a kövirózsánál csak a díszítőcsövet kicseréljük no. 81-re. A technika az, mint a krizantémnál csak elhagyjuk alóla a halmot és a szirmokat valamivel hosszabbra húzzuk ki.
  8. Virágzó kaktusz készítése. Három habzsákot készítünk elő: no. 199-es díszítőcsővel ellátottba boróka zöld krémet töltünk, no. 1 díszítőcsövesbe fehér krémet rakunk és a no. 224-esbe sötét mályva színű krémet töltünk. A sötét zöld krémmel a csillagcsővel elkészítjük a kaktuszt a kívánt magasságba húzva. A fehér krémből apró pöttyöket rakunk a barázdákba. A tetejére a mályva krémből csillagvirágokat nyomunk.
  9. Star gazer készítése.  Készítsünk elő egy habzsákot no. 16 díszítőcsővel és világos zöld krémmel (levélhez), egy másikat no. 352 díszítőcsővel csíkozzuk be a halvány mályva színnel és töltsük ki a kékes zöld krémmel (csillagokhoz). Nyomjunk egy kb. 2 cm-es halmot és abból húzzuk ki a csillagokat vagy leveleket.
  10. Halmozott szirmok. habzsákot felszereljük a no. 102-es díszítőcsővel. Körbekenjük halvány mályva színű krémmel és kitöltjük zöldeskék színű krémmel. Almavirág technikával elkészítjük a bázist. Erre még 3 sorban nyomunk változó méretű szirmokat.
  11. Készítsünk még 2 habzsákot. Az egyiket sötét zöld krémmel töltjük és no. 363 díszítőcsővel látjuk el. A másikat világos zöld krémmel töltjük és no. 6 díszítőcsővel szereljük fel. Ezekkel kitöltjük a tortán az üresen maradt tereket a 363 csővel csillagokat húzunk ki a 6-os csővel pontokat készítünk.
    Díszítsük a másik 3 kis tortánkat is hasonlóképpen.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés