Kövirózsákkal díszített torta

Hozzávalók:
- Kedvenc receptünk alapján készült tortácskák
- Ételszínező gél – levélzöld
- Ételszínező gél – égszínkék
- Ételszínező gél – mohazöld
- Ételszínező gél kikeverve – pozsgás mályva
- Ételszínező gél kikeverve – boróka zöld
- Fehér, konyhakész cukormáz – 453 g (6 csésze)
- Fehér, konyhakész cukormáz – 2 kg (2 csésze)
Eszközözök:
- Spatula/kenőkés – 28 cm, egyenes Új Wilton
- No. 102 díszítőcső, kis szirom
- No. 81 díszítőcső, speciális
- No. 363 díszítőcső, nyitott csillag
- Standard csatolófej
- Virágtű
- No. 59S díszítőcső, levél
- No. 6 díszítőcső, kör
- No. 349/352S díszítőcső, levél
- No. 199 díszítőcső, nyitott csillag
- Eldobható habzsák
- No 224 díszítőcső, virág
- No. 16 díszítőcső, nyitott csillag
- No. 1 díszítőcső, kör
- No. 352 díszítőcső, levél
- Előre vágott pergamen négyzetek virágkészítéshez
- Mini torta sütőforma 10 cm átmérőjű
Díszítési technikák:
- Rózsa készítése
- Levél készítése
- Krizantém készítése
- Csillag virág készítése
- Pötty készítése
- Csillag készítése
- Alma virág készítése
Elkészítés:
- Készítsük elő a hozzávalókat
- Készítsük el a tortát. Süssük majd hűtsük ki 3-3 torta lapot. töltsük be őket és vonjuk be őket morzsakabáttal.
- Színezés. A 6 csésze konyhakész fehér cukormázat elosztjuk 6 kis tálkába. Színezzük őket! Egyet világos mályva színűt, Egy tálka sötét mályva színűt. Egy tál világos zöld. Egy tál sötét zöld. Egy tálka zöldeskék és egy sötétzöld.
- Készítsük el a pozsgás növényeinket. Minden pozsgást virágtűre helyezett pergamen négyzetre készítsünk el. Ha elkészült helyezzük el a tortán és a következőt is új pergamen kockára virágtűn készítjük.
- Sivatagi rózsa készítése. Készítsünk elő egy eldobható habzsákot standard csatolófejjel és no, 59 díszítőcsővel ellátva. Töltsük meg: csíkokban halvány mályva színű krémmel és boróka zölddel töltsük ki. Nyomjunk kb 1 cm-es halmot a virágtű közepére. A habzsákot 90°-os szögben tartva húzzunk egy szirmot a halmon keresztül. A virágtűt 1/4-del elforgatva ismételjük meg a mozdulatot, mintha keresztet készítettünk volna a halom tetejére. A habzsákot most már 45°-os szögben tartva elkezdjük a rózsa szirmait készíteni. A díszítőcső hegye érjen a virágtűhöz és fel-le mozgatva a virágtűt 1/3-dal midig forgatva hajlított virágszirmokat alkotunk. A következő sor szirmot mindig átfedéssel készítsük. Minden következő sor sziromnál fokozatosan növeljük a szirmok méretét. Ezt ismételjük amíg a kívánt méretet el nem érjük.
- Kövirózsa készítése. Készítsük elő a habzsákot standard csatolófejjel és a nagyobb növényekhez no. 352 díszítőcsővel és a kisebb növényekhez no. 349 díszítőcsővel. A habzsákot csíkozzuk be sötét mályva színű krémmel és töltsük ki sötét zöld krémmel. Nyomjunk egy kört és ezt a kört töltsük ki a kihúzott levelekkel.
- Krizantém készítése. Ugyan azzal a habzsákkal folytatjuk, mint a kövirózsánál csak a díszítőcsövet kicseréljük no. 81-re. A technika az, mint a krizantémnál csak elhagyjuk alóla a halmot és a szirmokat valamivel hosszabbra húzzuk ki.
- Virágzó kaktusz készítése. Három habzsákot készítünk elő: no. 199-es díszítőcsővel ellátottba boróka zöld krémet töltünk, no. 1 díszítőcsövesbe fehér krémet rakunk és a no. 224-esbe sötét mályva színű krémet töltünk. A sötét zöld krémmel a csillagcsővel elkészítjük a kaktuszt a kívánt magasságba húzva. A fehér krémből apró pöttyöket rakunk a barázdákba. A tetejére a mályva krémből csillagvirágokat nyomunk.
- Star gazer készítése. Készítsünk elő egy habzsákot no. 16 díszítőcsővel és világos zöld krémmel (levélhez), egy másikat no. 352 díszítőcsővel csíkozzuk be a halvány mályva színnel és töltsük ki a kékes zöld krémmel (csillagokhoz). Nyomjunk egy kb. 2 cm-es halmot és abból húzzuk ki a csillagokat vagy leveleket.
- Halmozott szirmok. A habzsákot felszereljük a no. 102-es díszítőcsővel. Körbekenjük halvány mályva színű krémmel és kitöltjük zöldeskék színű krémmel. Almavirág technikával elkészítjük a bázist. Erre még 3 sorban nyomunk változó méretű szirmokat.
- Készítsünk még 2 habzsákot. Az egyiket sötét zöld krémmel töltjük és no. 363 díszítőcsővel látjuk el. A másikat világos zöld krémmel töltjük és no. 6 díszítőcsővel szereljük fel. Ezekkel kitöltjük a tortán az üresen maradt tereket a 363 csővel csillagokat húzunk ki a 6-os csővel pontokat készítünk.
Díszítsük a másik 3 kis tortánkat is hasonlóképpen.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!