Szivárvány torta készítése

Hozzávalók és eszközök:
- 240 dkg piskóta
- Wilton gél állagú ételszínező szett
- 120 dkg vajkrém vagy
- 120 dkg fehér konyhakész cukormáz
és
- Sütőforma – 20 cm
- Hűtőrács
- Piskóta szeletelő
- Spatula/kenőkés – 28 cm, egyenes
- Torta tál
- Torta vízszintező
- Fogpiszkáló
- No. 1M – díszítőcső
Díszítési technika: cikk-cakk minta
Elkészítés:
- Tészta színezése
A gél állagú ételszínező szett segítségével a tészta színezéséhez a következő színekre lesz szükségünk:
Kékeszöld: zöld + kék
Pink: piros (nagyon kevés) + rózsaszín
Aranysárga - Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre. Színezzük az egyes részeket a fenti képletek alapján. Süssük és hűtsük ki a három 20 cm-es piskótát. A torta rétegek: kékeszöld, pink és sárga.
- Készítsük el a krémet. Töltsük meg a tortánkat vele a rétegek között. Állítsuk a 3 rétegű kb. 13 cm magas tortánkat egy torta tálra.
- Díszítsük a tortánkat! Használjunk fogpiszkálót a torta oldalának és tetejének 10 részre osztásához. Jelzővonalakat felezzük meg és így 20 szakaszt hozunk létre. Eldobható habzsákra csatolófejjel rögzítsük az 1M díszítőcsövet, töltsük meg a krémünkkel és cikk-cakk mintával díszítsük a kijelölt részeket.
Tipp: Változtathatjuk a színeket kedvünk és kreativitásunk szerint. Ha szeretnénk a krémet is színezhetjük.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!