Maki torta készítése

Hozzávalók:
- Ételszínező – barna
- Fondant ÚJ – fehér 68 dkg
- Dekorációs és virágmodellező cukormassza 453 g Wilton
- Ételszínező – fekete
- Ételszínező – aranysárga
- Fehér, konyhakész cukormáz – 2 kg (4 1/2 csésze)
- Kukoricakeményítő
- Kedvenc tortánk
Eszközök:
- Sütőforma – 15 cm x 7,5 cm magas
- Icing smoother – fém Wilton
- Fondant nyújtó – 22,5 cm vastagság tartó gyűrűkkel
- Hűtőrács
- Kétoldalú körkiszúró – Wilton 6 db
- Dekorecset szett – 5 db Wilton
- No. 12 díszítőcső
- Fondant és marcipán nyújtó sablon
- Spatula ÚJ – 23 cm Wilton hajlított
Elkészítés:
- Két nappal előre készítsük el a farkát és a hátsó füleket. Nyújtsunk ki 170 g virágmasszát 3 mm vékonyra. Sablonnal, kés segítségével vágjuk ki a farkát. Fektessük sima felületre, poroljuk le a keményítőt róla és hagyjuk száradni.
Fekete ételszínező géllel színezzünk szürkére 15 dkg virágmasszát. Nyújtsuk ki 7 mm vastagságúra. Sablon és kés segítségével vágjuk ki a füleket. Sima felületen szárítsuk. - Készítsük el a tortát. Süssük meg a tortát a kedvenc receptünk szerint majd hűtsük ki.
A fehér cukormázból egy csészét színezzünk a barna ételszínezővel barnára, egy csészével szürkére a fekete ételszínezővel. A maradékot hagyjuk fehéren.
A tortánkat rétegezzük fel, töltsük be.
A fehér cukormázzal vonjuk be körbe de mielőtt elsimítanánk a spatulával elszórtan tegyünk a szürke és barna masszából az oldalára. - Készítsük el a szemeket. Fekete ételszínezővel színezzünk kb. 10 dkg fondantot feketére. A többit hagyjuk fehéren. Nyújtsuk ki a fekete fondantot 3 mm vastagra. A “C” körkiszúró sima felével szúrjunk ki 2 kört. A fekete körök közepéből az “E” kör kiszúró sima felével szúrjunk ki kis kört. Az így kapott 2 fekete gyűrűt tegyük félre.
A kinyújtott fekete fondantból a no.12 díszítőcső kisebb végével szúrjunk ki 2 kört, ezeket is tegyük félre.
Az aranysárga színezővel színezzünk 10 dkg fondantot sárgára. Nyújtsuk ki a sárga fondantot 3 mm vastagra. Az “E” kiszúró sima felével szúrjunk ki 2 kört és helyezzük a fekete gyűrűk közepébe. A 2 kis fekete kört pedig rakjuk a sárga körök közepére.
Helyezzük a kész szemeket a tortánkra. - Készítsük el az arcot és a füleket. 3 mm vastagra nyújtsuk ki a fekete fondantot. Szúrjunk ki egy kört a “B” kör kiszúró sima felével. Egy másik kört az “E” körkiszúróval. Kés segítségével vágjuk formára a nagyobb kört és háromszögesre a kisebbet. Ragasszuk az orrát az arcára.
Fekete fondantból készítsünk 3 mm vastag kötelet. Vágjunk belőle egy 2,5 cm hosszút a szájnak és egy 1 cm-est az orr és száj közti vonalhoz.
Ezeket nedves ecsettel ragasszuk fel az arcra.
Végül helyezzük a tortára.
Nyújtsuk ki a fekete fondantot 3 mm vastagra. A sablon és kés segítségével vágjuk ki a fület. Nedves ecsettel rögzítsük a megszáradt szürke fül közepére a feketéket. - Díszítsük a farkát. A fekete fondantot nyújtsuk ki 1,5 mm vastagra. késsel vágjunk belőle 2,5 cm széles csíkokat. Az első és utolsó csíkhoz az “A” kör kiszúróval szúrjunk ki 2 kört. A fekete csíkokat nedves ecsettel ragasszuk a megszáradt farokra. Ahol szükséges késsel igazítsuk méretre a csíkokat.
- Állítsuk össze a tortát. Cukormázzal rögzítsük a torta hátára a farkat. A füleket nyomjuk a tortába 2 oldalt.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!