Majmocska torta készítése

Hozzávalók:
- 10 tojásos piskóta (majmocska)
- 1 adag csokoládé krém tölteléknek (attól függően, hogy szeretnénk-e tölteni, vagy csak borítani akarjuk a majmocskát )
- Krémes vajkrém alap – vaníliás
- citromsárga gél állagú ételszínező
- égszínkék gél állagú ételszínező
- piros gél állagú ételszínező
- ekrü színű gél állagú ételszínező
- lila gél állagú ételszínező
- barna gél állagú ételszínező
- fekete gél állagú ételszínező
- vaníliás keksz recept (lufinak)
- szóró cukor vagy gyöngy
Eszközök:
- Majmocska sütőforma
- Sütőforma leválasztó
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 2 tip (gömb) kinyomócső
- No. 4 tip (gömb) kinyomócső
- No. 17 tip (csillag) kinyomócső
- No. 21 tip (csillag) kinyomócső
- Standard csatolócső
- Nyalóka pálcika
- piros, kék, sárga szalag (lufinak)
Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel, kagyló minta
Elkészítés:
- Azt javasoljuk, hogy először készítsük el és színezzük a 1 1/2 adag vaníliás Krémes vajkrém alap – vaníliás. Színezzünk 1/8 adagnyit elefáncsont színű gél állagú ételszínezővel, 1/8 adagnyit fekete gél állagú ételszínezővel és a maradék 1 adagot barna gél állagú ételszínezővel, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
- Újabb egy adag vajkrémet most négy felé osztva a következő színekkel színezzük: citromsárga gél állagú ételszínező, piros gél állagú ételszínező, égszínkék gél állagú ételszínező, lila gél állagú ételszínező.
- Készítsük el a vaníliás keksz tésztánkat a leírás szerint, és amit 8-10 cm es pogácsa szaggatóval kiszúrunk 3 db-ot lufinak és egy háromszög alakot sapkának. Sütőpapírral borított tepsire rakva megsütjük és kihűtjük, majd színezzük őket a vajkrémünkkel és hagyjuk megszáradni őket. A sapka hátuljára vajkrémmel ragaszthatunk nyalóka pálcika, ezzel megerősítve a sapkát.
- Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. Készítsük el a 10 tojásos piskótát, a Majmocska sütőformát fújjuk ki sütőforma leválasztóval, majd öntsük bele a tésztát és süssük meg. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni a piskótát és utána ha szeretnénk töltsük meg ízlésünknek megfelelő krémmel.
- Jöhet a díszítés. Először kenjük végig a torta oldalát 1 adag vaníliás vajkrémmel, és az No. 21 tip (csillag) kinyomócsővel készítsünk kagyló díszítő sort a torta köré. Tetszés során megszórhatjuk ehető szóró cukorral vagy gyöngyökkel.
- Használjuk az No. 2 tip (gömb) kinyomócsővet és húzzuk meg a körvonalakat a barnára színezett vajkrémmel a test, a fül, a láb, a kar, farkincát és a pofiját. Majd az elefántcsont színű krémmel és az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel színezzük a lábat, arcot, fület és vékony spatulával elsimítjuk a felületet. Majd jöhet a száj és szemek kontúrja, a feketére színezett vajkrémmel és az No. 2 tip (gömb) kinyomócsővel.
- Végül az No. 17 tip (csillag) kinyomócsőre váltunk és végig csillagozzuk a majmocskát a barnára színezett vajkrémmel, és felhelyezzük a lila sapkát, amire fehér vajkrémmel készült pompont nyomunk a No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel. Méretre vágjuk a kék, piros, sárga szalagot, majd rögzítjük őket a kis keksz lufik hátuljára vajkrémmel, a másik felét pedig a kezébe helyezzük.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!