Maci torta készítése

Hozzávalók:
- 2 adag csokoládés cupcake tészta
- 1 1/2-2 adag csokoládé krém tölteléknek (attól függően, hogy szeretnénk-e tölteni, vagy csak borítani akarjuk a macit )
- 1 adag vajkrém
- fekete gél állagú ételszínező
- barna gél állagú ételszínező
- 2 db csoki golyó (szem)
Eszközök:
- 3 D ülő maci sütőforma
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 4 tip kinyomócső
- No. 21 tip kinyomócső
- Standard csatolócső
Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel
Elkészítés:
- Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. A 3 D ülő maci sütőformánkhoz/ tortánkhoz, nagyjából 6 2/3 csészényi tésztára lesz szükség, ami 2 adag csokoládés cupcake tészta mennyiséget jelent. Ehhez a maci tortához ugyanis a piskóta tésztánál szilárdabb állagú tésztára van szükségünk, így megfelelőbb a muffin vagy cupcake tészta állaga, ami sűrűbb, de mégsem túl nehézkes és kemény.
- Készítsük el a csokoládés cupcake tésztát. Sütés megkezdése előtt kenjük ki a 3 D ülő maci sütőformat mindkét felét vajjal/margarinnak és hintsük meg lisztel a formák belsejét. Rögzítse erősen és szorosan a két részt egymáshoz és győződjön meg róla, hogy biztosan jól illeszkednek egymáshoz. Helyezze a sütőformát a sütőpapírra, erre azért van szükség, mert a süti akkor fogja legjobban kitölteni a formát, ha megemelkedik és kissé kifolyik sütés közben.
- Öntsük hát bele a 6 csészényi csokis tésztát a3 D ülő maci sütőformaban, majd helyezzük bele középre a kisebb edényt, amit a csomag tartalmazott. Biztosítsa ki az kicsi edényt a forma oldalához úgy, hogy ne tudjon elmozdulni. Öntsön a maradék 2/3 csészényi tésztát a kicsi edénybe, majd süssük 50-60 percig. Ne süssük túl.
- Sütőből kivéve hagyjuk hűlni 5-10 percig lefektetve, majd óvatosan nyissuk le az elejét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Ezután tegyük vissza majd fordítsuk meg és nyissuk ki a hátulját is és engedje ki a gőzt onnan is. Állítsuk függőlegesen a formát és hagyjuk hűlni 15 percig. Óvatosan válasszuk le a 3 D ülő maci sütőformal a süteményt és vegye ki a közepén lévő kisebb edényt a középen lévő sütemény résszel együtt. Állítsa függőlegesen egyenesen a süteményt és hagyja hűlni még további egy órán keresztül.
- Helyezze vissza a sütemény középső részét a maciba és minden kis maradék rest töltsük ki csokoládé krémmel, illetve, ha szeretnénk vízszintesen akár szeletelhetjük is, hogy megtölthessük belülről is a tortánkat. Azoknak, akik nem szeretik a sok krémet a tortán, azok csak kívülről vonják csak be a csokoládé krémmel.
- Helyezzük a süteményt függőlegesen egy tányérra és rögzítsük hozzá olvasztott cukorral vagy cukormázzal. A maci tortánk készen áll a dekorálásra.
- Készítsük el a csokoládés vajkrémünket, majd óvatosan vékony rétegben kenjük át az egész maci torta felszínét vele, a fül részt és a talpakat spatulával a legkönnyebb elsimítani. Majd egy kis részét vegyük ki és színezzük fekete ételszínezővel. Ezzel rajzoljuk meg a maci szemét, száját habzsák töltve a krémet és No. 4 tip kinyomócsővel dolgozunk.
- Ezután töltsük bele a maradék krémet habzsákba és kezdhetjük a maci végéig csillagozását. Ha szeretnénk a maci hasát világos barnára hagyni és sötétebbre s többi részét, akkor vagy keverünk egy kis vajat vagy mascarpone-t a már csokoládé krémünkbe, vagy ha a csoki krémünkben a kakaópor nem túl sötét, akkor adhatunk hozzá, még barna gél állagú ételszínezőt.