Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ló formatorta

Ló formatorta

Egy Ló forma torta faragását szeretném bemutatni, amihez természetesen minden eszközt és terméket be tudsz itt az oldalon szerezni, csak kattints a termékek linkjére a receptek leírása közben, és már teheted is a kosárba azt!

Hozzávalók:

Eszközök:

 Elkészítés:

Szeretnék bemutatni Nektek egy viszonylag egyszerű forma tortát egy lovat annak is a fejét. Viszonylag egyszerűbb mert mintha egy fordított L betű lenne a forma, igaz azért némi faragást igényel. Most is kép alapján formáztam meg a betöltött tortát.

1., Lépés: Torta faragása

A krémmel már betöltött torta faragása során mindig ügyeljünk arra, hogy az adott formánk amit szeretnénk faragni nem feltétlen csak egyenes merev vonalakból áll. Fontos figyelni az ívekre, a domborulatokra is, ami által az élethűségre törekszünk.

A kifaragott tortat még tudjuk formázni az által is, hogy vajas krémmel lekenjük, mindig törekedjünk arra, hogy alaposan bekenjük és jól hűtsük ki a tortát, hiszen a burkoló anyagnak jelen esetben CC fondant – tejcsoki barna 1 kg  használva fogjuk majd burkolni ami a vajas krémre fog tapadni.

 

 

 2. Lépés: A részletek formázása.

Mint már előzőekben is volt róla szó, aládolgozunk a burkolat alá, hogy meg tudjuk adni a megfelelő íveket. A ló formatorta esetében az orr lyukak kialakításához a szájnál és a szemnél is.
A szem golyó és a szemhéj kialakításához CC fondant – tejcsoki barna színéből készítünk formákat.
A vajas krémre CC fondant – tejcsoki barna 1 kg alakítjuk ezen íveket (ilyenkor megmaradt akár színes fondant darabokat is felhasználhatunk, hiszen a burkolat alatt nem fog látszani, és nem vesz kárba sem korábban használt anyagunk.)
Az alá dolgozás azért is jó, mert ha leburkoljuk a formát a kis formázó eszközök segítségével magabiztosabban, de azért kellő óvatossággal figyelve tudunk íveket húzni az által, hogy a külső burkolat átszakadna. Ha megadtuk az íveket a CC burkoló anyaggal még egyszer kenjük át vajas krémmel a CC fondantos részeket is, majd hűtsük ki.
 
 
3. Lépés: Fondant színezése.
 
CC fondant – tejcsoki barna 1 kg színénél nekem sötétebb barna árnyalatra volt szükségem, így a CC ételfesték gél – barna árnyalatát hívtam segítségül.
Arra figyeljünk, ha egy adott színt szeretnénk mélyíteni, sötétíteni, akkor bátran használjunk hozzá CC ételfesték gél – fekete színben.
 
 
4. Lépés: A formatorta burkolás
 
A színezést követően CC fondant – tejcsoki barna 1 kg kellő nagyságúra nyújtjuk a  Fondant nyújtó sablonon, nagy méretű fondant nyújtóval kinyújtjuk, majd egy mozdulattal ráborítjuk a sablonon lévő fondantot a tortára, majd szépen eldolgozzuk a ráncokat. Ennél a tortánál elegendő a kezünkkel az apró részleteket kialakítani. A szemnél kicsit hegyesebb modellező eszközt használjunk, hogy az ívek jól kijöjjenek.

 

 

 

5. Lépés: A fül készítése és rögzítése:
 
A füleket szintén CC fondant – tejcsoki barna 1 kg készítettem, amibe egy Virágdrót – 20g sötétzöld (vastag, erős) dugtam, hogy szépen megálljon.
 
Nem kell megijedni, hogy matt színű marad a lófej tortánk. Egy kis airbrush festéssel megadhatjuk a megfelelő árnyalatokat amihez én CC ételfesték gél – barnaés CC ételfesték gél – fekete színeit használtam. Először hígítottam azokat alkohollal és elsőként barnára majd feketére festettem.

 

 

 

6. Lépés: Sörény készítése
 
A sörényhez CC fondant – fekete színű 1 kg nyújtottam, egy Modellező penge
segítségével a képen látható módon vagdostam ki. Az egybefüggő részt raktam fel elsőként, majd a kivágott darabokat is ugyanúgy fel lehet használni.
 
A szemet nagyon jól élethűvé tudja tenni a festék ha kicsit többet fújunk így nem szívódik be azonnal fokozva az élethűségét.
 
Ha el készültünk a festéssel, egy szivacs vagy törölgető ruhával le tudjuk törölni a kartonon maradt festéket.
 

 

7. Lépés: Utolsó simítások

A ló formatorta köré CC fondant – fehér 1 kg nyújtunk és gyűrve köré rakosgatjuk a tortának ezzel is kiemeljük a munkánkat.
 
Ha szülinapra készítjük a tortát és szeretnénk megjelölni rajta az évszámot, én mindig arra törekszem, hogy valahogy a témához kapcsolódóan tegyem azt.
Jelen esetben a lovak egy versenyen a nyereményüket hasonló kis kokárda szerű kitűző formájában is kaphatják.
 
Ehhez először a CC fondant – piros 250 gr fondantból két karikát szúrtam ki, melyeknek a széleit egy szivacson egy Gömb fejű modellező eszközzel fodrosra húztam. A kokárda száraihoz egy csíkot vágtam, amiből egy V alakot formáztam mind két szárából és kis hullámot hajtva helyeztem a fodros egymásba rakott karikák alá. Közepére pedig egy kisebb karikát szúrtam ki CC fondant – fehér 1 kg amit CC ételfesték gél – fekete festettem meg a megfelelő évszámra.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: torta díszítés formatorta receptek

Keresés