Ló formatorta

Egy Ló forma torta faragását szeretném bemutatni, amihez természetesen minden eszközt és terméket be tudsz itt az oldalon szerezni, csak kattints a termékek linkjére a receptek leírása közben, és már teheted is a kosárba azt!
Hozzávalók:
- piskóta
- tetszés szerinti krém belülre
- fehér színű vajkrém kívülre a fondant alá (fele porcukor, vele TEAVAJ! kihabosítva)
- CC fondant – tejcsoki barna 1 kg
- CC fondant – fekete színű 1 kg
- CC fondant – fehér 1 kg
- CC fondant – piros 250 gr
- CC ételfesték gél – barna
- CC ételfesték gél – fekete
- Virágdrót – 20g sötétzöld (vastag, erős)
Eszközök:
Elkészítés:
Szeretnék bemutatni Nektek egy viszonylag egyszerű forma tortát egy lovat annak is a fejét. Viszonylag egyszerűbb mert mintha egy fordított L betű lenne a forma, igaz azért némi faragást igényel. Most is kép alapján formáztam meg a betöltött tortát.
1., Lépés: Torta faragása
A krémmel már betöltött torta faragása során mindig ügyeljünk arra, hogy az adott formánk amit szeretnénk faragni nem feltétlen csak egyenes merev vonalakból áll. Fontos figyelni az ívekre, a domborulatokra is, ami által az élethűségre törekszünk.
A kifaragott tortat még tudjuk formázni az által is, hogy vajas krémmel lekenjük, mindig törekedjünk arra, hogy alaposan bekenjük és jól hűtsük ki a tortát, hiszen a burkoló anyagnak jelen esetben CC fondant – tejcsoki barna 1 kg használva fogjuk majd burkolni ami a vajas krémre fog tapadni.
2. Lépés: A részletek formázása.




segítségével a képen látható módon vagdostam ki. Az egybefüggő részt raktam fel elsőként, majd a kivágott darabokat is ugyanúgy fel lehet használni.
7. Lépés: Utolsó simítások
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!