Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kutya formatorta

Kutya formatorta

A mese filmek és a játékok után minden gyerek vágya, hogy legyen egy saját kis kutyája is.

Most egy tacskó kutyát szeretnék torta formában bemutatni nektek. Ehhez a tortához érdemes olyan krémet használni, ami jobban tart mint egy főzött krém. Én a kutyust eper tortából készítem el, ami egy mascarponés krémmel készül. Sokkal jobb a tartása, de attól még szükséges lesz merevítést alkalmaznunk.

Hozzávalók:

Eszközök:

 Elkészítés:

 1. Lépés: Első lépésként betöltjük és kihűtjük a tortát.

A kidermedt tortából fogjuk kifaragni a kutya testét. Most is, mint mindig törekedjünk arra, hogy legyen élethű amit készítünk.

Mivel az ilyen tortáknál, ahol a forma fejrésze előre lóg, a gravitáció hatása miatt szükséges lesz merevítés alkalmazására, miután megformáztam.

 

2. Lépés: A tacskó torta faragása.

A kutya testét, majd a fejrészt is kialakítjuk, ami alá egy kartont fogunk tenni. A kartont formára vágjuk, és fúrunk bele egy lyukat, amin keresztül egy műanyag tartó rudat teszünk teljesen belenyomva a kutya testébe.

A fejrészbe is bele fog menni a műanyag tartórúd, ezzel tartás biztosítunk. A tacskó fejének a képen látható módon kialakítjuk a fejrészt, majd vajas krémmel át kenjük az egész testét.

 

 

 

3. Lépés: Vajkrém és fondantos aládolgozás.

Most is, mint oly sokszor alá dolgozunk a burkolatnak, amihez fehér színű cc fondantot  használunk, a szín itt is mellékes, hiszen a burkolat úgyis el fogja takarni. A burkoláshoz fehér színű CC fondantot a  Fondant nyújtó sablonon a nagy méretű fondant nyújtóval kinyújtjuk, majd egy mozdulattal ráborítjuk a sablonon lévő fondantot a tortára, majd szépen eldolgozzuk a ráncokat és fondant simítóval kialakítjuk az éleket a torta szélén, az oldalán pedig egyenletesen eldolgozzuk a fondantot.

Én most ennél a Tortánál fehér cc fondant burkoló anyaggal egészítettem ki a kutya lábait, illetve a fejrésznél a szemeket, orrot és pofa részén is ezt a technikát alkalmaztam. Ha ezzel elkészültünk, egy kis vajas krémmel szintén át kenegetjük a fondantos részt, majd ki fagyasztjuk.

TIPP: Sokszor előfordulhat az ilyen hosszabb tortáknál, hogy középen megreped ilyenkor 1 db fondant csíkot helyezünk a repedésre, melyet szintén át kenünk vajkrémmel.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: formatorta receptek torta díszítés

Keresés