Klasszikus torta élénk színekkel

Hozzávalók:
- kedvenc piskóta recepted (kb. 100 dkg)
- 240 dkg vajkrém
- 8 db-os Wilton® ételfesték szett
Eszközök:
- Sütőforma – 20 cm kerek
Hűtő rács - Torta alátét 20 cm
- Kés
- Forgatható díszítő állvány
- Spatula/kenőkés 23 cm egyenes
- Habzsák
- Díszítőcső 1M
Elkészítés:
1. Színezés:
TÉSZTÁHOZ használjunk a ételfesték szett festékeiből a rózsaszínt.
KRÉMHEZ: Használjunk a ételfesték szettből a kék, rózsaszín, zöld és lila árnyalatokat.
2. Készítsük el a színes piskótákat. Színezzük a tésztát a fent megadott képlet szerint. Süssük meg majd hűtsük le az 5 db 20 cm átmérőjű torta lapot, kb. 20 – 20 dekányit töltsünk mindig a sütőformába.
3. Készítsük el a krémet. Egyes részeit színezzük a fenti képletek alapján. A maradék krémet hagyjuk meg fehéren. A szinteket töltsük meg fehér krémmel. A 20 cm átmérőjű és 5 szint magas tortát helyezzük a forgatható díszítő állványra. Spatula segítségével a legfelső szintet kenjük be egyenletesen kék krémmel. Futassuk körbe a tetején a spatulát, hogy elérjük a kívánt struktúrát.
4. Díszítsük a tortánkat. Használjunk eldobható habzsákot 1M díszítőcsővel. Lila krémmel folyamatos vonalat húzva vonjuk be a torta alsó rétegét az oldalán. Ismételjük meg ezt a második sorban, hogy a krém feddje a teljes alsó réteget. Ismételjük a többi réteg befedésénél rózsaszín, zöld, lágy rózsaszín és kék krémmel. Helyezzük el a kész tortát a torta talapzaton felszolgálására.
Tipp: Változtathatjuk a színeket kedvünk és kreativitásunk szerint.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!