Kenguru torta készítése

Hozzávalók:
- Kedvenc tortánk
- Fehér, konyhakész vajkrém – 2 kg
- Fondant ÚJ, fehér – 2,27 kg
- Dekorációs és virágmodellezős cukormassza – 453 gr
- Glazúr gél
- Candy Melts csokoládépasztilla – tejcsokoládé
- Ételszínező – rózsaszín
- Ételszínező – barna
- Ételszínező – fekete
- Ételszínező – arany sárga
- Ételszínező – piros
- Ételszínező – ekrü
- Sütőpapír
- Kukoricakeményítő
Eszközök:
- Műanyag tartó rúd/oszlop – 4 db
- Sütőforma – 15 cm
- Icing smoother
- Torta alátét – 26 cm
- Torta alátét 16 cm
- Hűtőrács
- Alufólia
- Spatula/kenőkés – 33 cm, hajlított
- Dekorecset készlet
- Fondant nyújtó, vastagság tartó gyűrűkkel
- Kétoldalú ovális kiszúró – 6 db
- Kétoldalú kör kiszúró – 6 db
- Nyalóka pálcika
- Vonalzó
- Kés
- Sütőforma -20 cm
Díszítési technika:
Elkészítés:
- Három nappal korábban készítsük el a gum paste füleket.
Színezzünk 30 dkg gum paste-t pasztell barnára az ételszínezők kombinálásával. A színezett gum paste-t 3 mm vastagságúra nyújtjuk a fomdant nyújtó segítségével.
A nyomtatható kenguru minta segítségével vágjuk ki a farkát és a füleit.
10 dkg gum paste-t színezzünk rózsaszínre. Nyújtsuk ki 3 mm vastagra. A nyomtatható kenguru minta segítségével vágjuk ki belőle a belső fül részeket. Egy nedves ecset segítségével rögzítsük a belső füleket e fülben. Hagyjuk száradni kukoricakeményítővel hintett felületen. A maradék rózsaszín gum pate-t csomagoljuk el későbbre. - Készítsük el a tortát. Készítsük el a torta tésztáját a recept alapján. Süssünk 3 db 15 cm-es és 3 db 20 cm-es lapot belőle.
Használjuk az ételszínezők kombinációját a pasztell barna szín eléréséhez a kész cukormázhoz.
Töltsük be a lapokat és vonjuk be a tortákat simára icing smoother segítségével.
Helyezzük egymásra a két tortát. - Készítsük el a kengurukat.
A minta átvitel technikával a nagy kenguru mintát helyezzük el felső kisebb tortán.
A barna, fekete, piros és arany sárga színezőket kombinálva hozzuk létre a pasztell barna színt. Színezzünk be 115 g fondantot, nyújtsuk ki 3 mm vastagra és a sablon segítségével vágjuk ki a kis kenguru formát. Tegyük félre kukorica keményítős sütőpapírra.
2 db 2,25 cm átmérőjű barnás fondant golyóból készítsük el a baba kenguru kezeit úgy, hogy illeszkedjen a mintához és vágjuk be az ujjait is. Ezt is tegyük félre a sütőpapírra.
A barnás fondantból készítsünk 7 db 10 cm hosszú 3 mm átmérőjű hengert. Vágjuk őket méretre a nagy kenguru szájához, orrához, nyelvéhez és a kis kenguru zsebéhez. A zsebhez vágottat tegyük félre a sütőpapírra. A többit illesszük a helyére.
Az ekrü géllel színezzünk egy kis gömb fondantot, nyújtsuk ki 3 mm vastagra és az F jelzésű kör szaggató sima felével vágjunk ki egy kört. Ujjainkkal formázzuk kicsit oválisra. nedves ecsettel ragasszuk fel a baba kenguru arcát.
Fekete géllel színezzünk meg egy kis darab fondantot. Nyújtsuk ki 3 mm vastagra és az E jelű ovális szaggatóval szúrjunk ki belőle 2-t. Nedves ecsettel ragasszuk fel őket a mama kenguru szemének.
Fekete fondantból formázzunk két 3 cm hosszú 3 mm átmérőjű hengert. Ragasszuk fel a mama kenguru szemöldökeként. Két pici golyót formázzunk kissé oválisra és ragasszuk fel a baba kenguru szemének.Szintén fekete fondantból formázzuk meg a kenguruk orrát és rögzítsük őket.
2-2 pici fehér fondantból készítsünk pici golyókat amiket nedves ecsettel rögzítsünk a kenguruk fekete szemeire.
A maradék rózsaszín fondantot nyújtsuk ki 1 mm vastagra és a minta segítségével vágjuk ki a baba kenguru belső füleit. Nedves ecsettel rögzítsük őket helyükre.
Glazúr géllel rögzítsük a a kenguru zsebéhez félretett fondantot és a baba kenguru kezeit. - Díszítsük a tortát.
A Candy Melts-et olvasszuk fel a csomagoláson feltüntettek szerint. A nyalóka pálcikát rögzítsük vele a fülekhez. Hagyjuk kötni minimum 10 percig, majd helyezzük a felső tortára őket.
Maradék vajkrémmel rögzítsük a farkat az alsó tortához.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!