Katicabogár torta készítése

Hozzávalók:
- 8 tojásos piskóta készítése
- 1 adag ízlés szerinti krém tölteléknek
- fél adag vaníliás vajkrém
- piros gél állagú ételszínező
- fekete gél állagú ételszínező
- 1 csomag kész fehér fondant vagy készítsd magad a fondantot
Eszközök:
- 3 D-s labda sütőforma
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 2 tip kinyomócső
- No. 4 tip kinyomócső
- Standard csatolócső
- nyalóka pálcika
Elkészítés:
- Készítjük el a 8 tojásos piskótát, süssük meg a 3 D-s labda sütőformában rácsra téve hűtsük ki, majd töltsük meg az ízlés szerinti krémmel az egyik fél gömböt, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg. A másik félgömbből pedig faragjuk ki a katica fejét.
- Készítsük el a fél adag vajkrémet és vonjuk be vele a tortánkat kívülről, ehhez rögzítjük majd a fondantunkat. A kész fehér fondantot válasszuk ketté, színezzük egyik felét piros gél állagú ételszínezővel a másikat fekete gél állagú ételszínező és vonjuk be a nagyobb félgömböt a pirossal, a kisebbet a feketével. A maradék fekete fondantot újra összegyúrva, majd kinyújtva, 2-3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatva a kis pöttyöket, kis vajkrém segítségével rögzítsük a katica hátára, majd szintén vajkrémmel illesszük össze a fejet és a testet. A katica száját, pedig a maradék piros fondantból készítjük és vajkrémmel rögzítjük.
- Jöhet a maradék fehér vajkrémünk, amivel elkészítjük a szemeket az No. 4 tip kinyomócsővel, majd színezzük a krémet feketére a No. 2 tip kinyomócsővel a szemeket nyomunk a helyére.
- Végül a fekete fondantunkba burkolt nyalóka pálcikát beleszúrjuk a katica buksijába és az No. 2 tip kinyomócsővel két kis fekete gömböt nyomunk a tetejére.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!