Kastély torta készítése

Hozzávalók:
- 10 tojásos piskóta (kastély torta)
- 1 adag ízlésnek megfelelő krém tölteléknek (attól függően, hogy szeretnénk-e tölteni, vagy csak borítani akarjuk a kisvonatot )
- 2 és fél adag vajkrém (színes felületek)
- 1 és fél adag vajkrém vagy tejszínhab (fehér alapnak)
- világoszöld gél állagú ételszínező
- rózsaszín gél állagú ételszínező
- lila gél állagú ételszínező
- Candy Melts csokoládépasztilla – fehér
- kukorica szirup
Eszközök:
- Kastély sütőforma
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 4 tip (gömb) kinyomócső
- No. 17 tip (csillag) kinyomócső
- No. 21 tip (csillag) kinyomócső
- No. 352 tip (levél) kinyomócső
- No. 194 tip (virág) kinyomócső
- Standard csatolócső
- Spatula
Díszítési technika:
Elkészítés:
- Azt javasoljuk, hogy a királylány kastélya tortához, először készítsük el és színezzük a vajkrémet. Színezzünk:
1/2 adag vajkrémet lila gél állagú ételszínező
1 adag vajkrémet rózsaszín gél állagú ételszínezővel világos rózsaszínre színezzük
3/4 adag vajkrémet rózsaszín gél állagú ételszínezővel sötét rózsaszínre színezzük
1/4 adag vajkrémet világoszöld gél állagú ételszínező
majd felhasználásig tegyük a hűtőbe. - Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. Készítsük el a 10 tojásos piskótát, a Kastély sütőformába öntve süssük meg. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni a piskótát és utána ha szeretnénk töltsük meg ízlésnek megfelelő krém.
- Jöhet a díszítés. Először kenjük végig a torta oldalán és felszínét az másfél adag vaníliás vajkrémmel, és az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel és a sötét rózsaszínre színezett krémmel húzzuk meg az ablakokat és a királylány kastélya torta tornyainak körvonalait.
- Váltsunk kinyomócsövet és színt is. Végig csillagozzuk az No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel és a világos rózsaszínre színezett krémmel a királylány kastélya tortánk felszínét.
- Újabb krém és kinyomócső csere következik. No. 21 tip (csillag) kinyomócsővel és a lila krémünkkel végig csillagozzuk a királylány kastélya torta tornyainak tetejét. Majd a kastély ajtaját is elkészítjük, csíkokat húzva ezzel a kinyomócsővel.
- Az no. 4 tip (gömb) kinyomócsővel és a sötét rózsaszínre színezett krémmel körbe pöttyözzük a királylány kastélya torta ajtajának ívét.
- Az No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel és a világos rózsaszínre színezett krémmel pedig az ünnepeltünk életének számát ráírjuk az ajtóra.
- Az No. 194 tip (virág) kinyomócső és a világos rózsaszínre színezett krémmel készítsük el a virágokat szerte a királylány kastélya tortán, készítsünk kb. 30 darabot és a közepére a pöttyöt az no. 4 tip (gömb) kinyomócsővel és a világos rózsaszínű krémmel helyezhetjük el.
- Végül a maradék fehér krémünkkel és az No. 21 tip (csillag) kinyomócsővel elkészítjük a kagylómintát a torta oldalán.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!