Karácsonyi unikornis torta

Hozzávalók:
- Ételszínező- barna
- Ételszínező- sárga
- Cukorgyöngy, roppanós- gyöngyház fehér
- Ételszínező- fekete
- Ételszínező- karácsony piros
- Ételszínező- piros
- Dekorációs és virágmodellező cukormassza (gum paste) 85 gr
- Felületi, lüszter festék- arany
- Konyhakész vajkrém (4-1/2 csésze szükséges)
- Kedvenc torta alap/kedvenc piskóta receptünk
Eszközök:
- No. 32 díszítőcső- nyitott csillag
- Hullámos szárító állvány
- No. 3 díszítőcső- kicsi gömb (2 db-ra lesz szükség)
- 5 részes dekor ecset szett
- Fondant/marcipán vágó
- Sütőforma – 15,2×7,6 cm
- Eldobható habzsák
- Standard csatoló fej- nagy méretben
- No. 1M díszítőcső- nyitott csillag
- No. 12 díszítőcső- gömb
- No. 13 díszítőcső- nyitott csillag
- No. 5 díszítőcső- gömb
- Levél kiszúró szett (“A” és “C” kiszúrót használjuk)
- No. 21 díszítőcső- nyitott csillag
- Nyalóka pálcika
- Fondant nyújtó 22,8 cm
Elkészítés:
- Előző este készítsük el gum paste-ből a füleket. Ehhez használjuk a fondant nyújtót a lila gyűrűkkel és nyújtsuk ki 28 gr gum pastet. Helyezzük rá az “A” levél kiszúrót, de ne nyomjuk le, hanem vágjuk körbe. Ismételjük meg a másik fülnél is.
Keverjük össze a sárga és barna ételszínezőt az arany szín eléréséhez és gyúrjuk bele kb 10 gr gum pastebe, majd a piros és karácsony piros színt a vörös szín eléréséhez és gyúrjuk bele kb 28 gr gum paste-be. Majd tegyük félre a vörös masszát egy műanyag zacskóba felhasználásig.
Nyújtsuk ki az arany színű masszát, használjuk a nyújtón a lila gyűrűket. Használjuk a “C” kiszúrót és vágjunk ki kettő fül formát, majd nedves ecsettel ragasszuk bele a már előre elkészített fehér fülekbe, tegyük a szárító állványra és hagyjuk száradni egy éjszakán át.
Nyújtsuk ki a vörös masszát, ehhez használjuk a rózsaszín gyűrűket. szúrjunk ki kb 40 db kört az No. 12 dekorcső kisebb végével, formázzuk meg golyóknak és tegyük félre egy éjszakára. - Készítsük el a szarvat. Ehhez nyújtsuk ki a vörös és fehér gum pastet, formázzuk meg kúpnak, a vastagabb felénél nedves ecsettel ragasszuk össze majd kezdjük el csavarni, ameddig lehet. Helyezzük a közepébe a nyalóka pálcikát kb 2/3-ig és tegyük a szárító állványra egy éjszakát száradni.
- A recept alapján készítsük el a piskótát, süssük ki és hűtsük le. Töltsük össze a piskótát konyhakész vajkrémmel , kb 12 cm magas tortát kell kapjunk. A maradék krémmel kenjük körbe a torát és hűtsük le.
- Díszítés. Helyezzük a kész füleket és a szarvat a tortára.
Készítsük elő a habzsákot az No. 1M díszítőcsővel, egy másikat a standard csatolófejjel és töltsük meg a zsákokat a vajkrémmel.
Nyomjunk rózsákat a tortára az No. 1M; No. 13; No. 21 és No. 32 díszítőcsővel, majd közéjük nyomjon csúcsokat, gömböket az No. 3; No. 12 és No. 5 díszítőcsövek segítségével.
Színezzünk meg kb 1/4 csésze vajkrémet feketére és töltsük No. 3 díszítőcsővel ellátott habzsákba, ezzel rajzoljuk meg a szemeket. - Szórjuk meg a sörényt a piros golyókkal és fehér, roppanós cukorgyönggyel.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!