Dinó torta készítése

Hozzávalók:
- 2,5 adag csokoládés cupcake tészta (dinó)
- 1 adag vajkrém (dinó világoszöld csíkja)
- 1 adag vajkrém ( sötétzöld, fehér, fekete színek kikeveréséhez)
- levélzöld gél állagú ételszínező
- zöld gél állagú ételszínező
- fekete gél állagú ételszínező /vagy fekete cukormáz előre elkészített, csatolófejjel rögzíthető hozzá az összes kinyomócső
- lila gél állagú ételszínező
- Candy Melts – csokoládé pasztilla – fehér
Eszközök:
- 3 D ülő maci sütőforma
- Standard muffin sütőforma
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 4 tip kinyomócső
- No. 12 tip kinyomócső
- No. 21 tip kinyomócső
- Standard csatolócső
- Spatula
Díszítési technika:
Sablon: dinó köröm és tüske(pb2002_1b )
Elkészítés:
- Először elkészítjük a dinó körmeit és tüskéit a sablonok segítségével. Rajzoljuk körbe a dinó köröm és tüske sablont egy sütőpapíron, majd a megolvasztott és lila gél állagú ételszínezővel megszínezett Candy Melts – csokoládé pasztillát, majd ezt habzsákba töltve az No. 4 tip kinyomócső segítségével, először meghúzzuk a körvonalait a tüskéknek a sütőpapíron, majd azokat kitöltjük az olvasztott, színezett csokoládéval.
- Készítsük el a 3 D ülő maci sütőformában a kis macinkat, amiből a dinónkat fogjuk kialakítani. A linkre kattintva már olvashatjátok is az 3 D ülő maci elkészítési módot. A maradék fél adag csokoládés cupcake tésztánkat, pedig süssük meg muffin sütőben és hagyományos módon és miután kihűlt, vágjuk őket félbe és
- A kihűlt macinknak vágjuk le a fülét és a ketté vágott muffinokból formázzuk a kedves dinónk farkát, amit vajkrémünkkel ragasszuk a maci hátára.
- Jöhet a díszítés. Készítsük el a két adag vajkrémünket, az egyiket színezzük zöld gél állagú ételszínezővel, a másik részből, a kb. 3/4 adagnyit pedig levélzöld gél állagú ételszínezővel. A maradék kevés fehéret és feketét pedig a szem No. 12 tip kinyomócső, száj és az orr alakítására hagyjuk, ezeket No. 4 tip kinyomócsővel készítjük. A tappancsokat spatulánk segítségével simítjuk el.
- Végül egy fogpiszkáló segítségével, a dinónk a hasán és farkán megjelöljük a határvonalakat a két zöld között, és már kezdődhet is a csillagozás. Először a levélzöldre (sötétzöld) színezett krémmel és No. 21 tip kinyomócső csillagozzuk a sötétebb részeket, majd végül a világoszöld krémmel fejezzük be a kedves dinónk díszítését. Jöhetnek a kis tüskék és körmök, amiket óvatosan, kissé belenyomunk a piskótába, vigyázva arra, hogy ne repedjen meg a csokoládénk. Tipp: Előtte éles késsel kis bemetszést végezhetünk a tüskék helyén, amibe majd beleillesztjük őket.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!