Dinnye torta

Hozzávalók:
- 6 tojásos piskóta vagy kedvenc cupcake recepted
- 1 adag ízlés szerinti fehér vajkrém (a torta oldalára)
- piros gél állagú ételszínező
- levélzöld gél állagú ételszínező
- zöld cukoríró filctoll (dinnye csíkok)
- zöld fondant vagy készítsd magad fondant /vagy zöld marcipánmassza
- csokoládé darabok (kicsi)
Eszközök:
- Tortaforma 23 cm
- Süti (hűtő) rács
- Arany bevonatú tortakarton
- Fondant, marcipán nyújtó sablon
- spatula
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük a 6 tojásos piskóta vagy a kedvenc cupcake tésztánkat a leírás szerint, majd végül óvatosan beleforgatunk kis piros gél állagú ételszínezőt, ezzel megfestve a tésztánkat és a csokoládé darabkákat. 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbáig), majd rácsra téve hagyjuk kihűlni és betesszük picit a hűtőbe, hogy a csokoládé ismét megkeményedjen. Majd egyenletesre vágjuk a torta felszínét.
- Kezdjük a díszítést, először a világoszöld gél állagú ételszínezővel színezett fehér krémmel bevonjuk a dinnye torta oldalát spatula segítségével.
- A zöld fondant vagy vagy zöld marcipánmasszát kinyújtjuk a Fondant, marcipán nyújtó sablonon 2-3 mm vastagságúra, majd lemérve a torta magasságát és körívét, egy csíkot vágunk le a nyújtott masszából.
- A zöld fondant vagy vagy zöld marcipánmasszával körbetekert dinnye torta szélét pedig zöld cukoríró filctollal rajzoljuk meg. (dinnye csíkok)
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!