GYORS csokoládés, tejkaramellás, pekándiós pite

Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit linzer tészta felolvasztva
- 1 csésze felezett pekándió
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1/8 teáskanál só
- 1/8 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 csomag csokis puding por
- 1/2 csomag karamell puding por
- 1 csésze hideg tej
- 1 csésze vaníliás vajkrém
- 1/2 csésze karamell fagylalt öntet
Eszközök:
- Tapadásmentes muffin sütőforma – 12 db-os Wilton
- Kör kiszúró szett
- Sütőforma leválasztó spray
- Hűtő rács
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- Lisztezett felületen nyújtsuk ki a pite tésztát. A kör kiszúróval szaggassunk belőle köröket. Ha szükséges gyúrjuk össze a maradék tésztát és nyújtsuk újra ki. A köröket nyomkodjuk a muffin forma üregeibe. Villával szurkáljuk meg a tészták alját és oldalát.
- Süssük 15-18 percig vagy amíg szép aranybarna lesz. Kivéve a sütőből hagyjuk 5 percet hűlni a formában. Majd tegyük hűtő rácsra teljesen kihűlni.
- Amíg a tésztánk sül és hűl addig egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett közepes lángon karamellizáljuk a pekándiót a cukorral, sóval és fahéjjal. mikor már jól bevonta a cukorréteg a diót öntsük zsírpapírra kihűlni.
- Egy közepes tálban elektromos habverővel keverjük ki az instant pudingot a tejjel. Keverjük bele a vaníliás icingot és 1/4 csésze tejkaramellás fagylalt öntetet. Ezzel a krémmel töltsük meg a teljesen kihűlt tészta kosarakat. Mindegyiket díszítsük pekándióval és a maradék öntettel. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!