Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

GYORS csokoládés, tejkaramellás, pekándiós pite

GYORS csokoládés, tejkaramellás, pekándiós pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit linzer tészta felolvasztva
  • 1 csésze felezett pekándió
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1/8 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 csomag csokis puding por
  • 1/2 csomag karamell puding por
  • 1 csésze hideg tej
  • 1 csésze vaníliás vajkrém
  • 1/2 csésze karamell fagylalt öntet

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a pite tésztát. A kör kiszúróval szaggassunk belőle köröket. Ha szükséges gyúrjuk össze a maradék tésztát és nyújtsuk újra ki. A köröket nyomkodjuk a muffin forma üregeibe. Villával szurkáljuk meg a tészták alját és oldalát.
  3. Süssük 15-18 percig vagy amíg szép aranybarna lesz. Kivéve a sütőből hagyjuk 5 percet hűlni a formában. Majd tegyük hűtő rácsra teljesen kihűlni.
  4. Amíg a tésztánk sül és hűl addig egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett közepes lángon karamellizáljuk a pekándiót a cukorral, sóval és fahéjjal. mikor már jól bevonta a cukorréteg a diót öntsük zsírpapírra kihűlni.
  5. Egy közepes tálban elektromos habverővel keverjük ki az instant pudingot a tejjel. Keverjük bele a vaníliás icingot és 1/4 csésze tejkaramellás fagylalt öntetet. Ezzel a krémmel töltsük meg a teljesen kihűlt tészta kosarakat. Mindegyiket díszítsük pekándióval és a maradék öntettel. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés