Barbie torta készítése

- 6 tojásos piskóta vagy másfél adag vaníliás cupcake tészta (szoknya)
- 1 adag ízlésnek megfelelő krém tölteléknek (attól függően, hogy szeretnénk-e tölteni, vagy csak borítani akarjuk a Barbie tortát)
- 2 1/2 adag royal icing (virágokhoz és díszítéshez) vagy kész rózsaszín és fehér cukor virág
- 2 csomag kész fehér fondant vagy
- rózsaszín gél állagú ételszínező vagy kész tubusos rózsaszín cukormáz (összes kinyomócsővel használható)
- 1 adag vajkrém (virágoknak)
- kukorica szirup
Eszközök:
- Hercegnő sütőforma készlet
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 2 tip (gömb) kinyomócső
- No. 4 tip (gömb) kinyomócső
- No. 194 tip (virág) kinyomócső
- Standard csatolócső
- spatula
Díszítési technika:
- virág minta No. 194 tip (virág) kinyomócsővel készítve
- fondant színezése
- inda minta virágokhoz
Elkészítés:
- Azt javasoljuk, hogy a Barbie tortához, először készítsük el, és színezzük a royal icingból készített krémet rózsaszín gél állagú ételszínezővel, majd Habzsák töltve az No. 194 tip (virág) kinyomócsővel készítsünk sütőpapírra nyomva kb. 100-110 apró virágot a virág minta díszítési technika alapján, a közepét pedig az No. 2 tip (gömb) kinyomócsővel készítsük, majd hagyjuk teljesen megszáradni őket.
- A korona sablon segítségével készítsük el a koronát, úgy, hogy a sablonra helyezzünk egy kis darab sütőpapírt és arra az No. 2 tip (gömb) kinyomócsővel és rózsaszínre színezett krémmel beszínezzük a koronánkat, majd kukoricakeményítőbe mártott mutató ujjunkkal elsimítjuk a korona felszínét és adjuk hozzá a pici virágokat hagyjuk megszáradni.
- Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. Készítsük el a 6 tojásos piskótát, vagy másfél adag vaníliás cupcake tésztát a Hercegnő sütőformábaöntve süssük meg kb. 70-80 percig vagy tűpróbáig, közben figyeljük, hogy a teteje ne süljön meg nagyon, tegyünk rá sütőpapírt. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni a tésztát és utána ha szeretnénk töltsük meg ízlésnek megfelelő krém.
- Helyezzük bele a babát a torta közepére és vonjuk be vékonyan a torta felszínét a töltelékből maradt krémmel, erre tapasztjuk a fondantunkat.
- Színezzük a fondantunkat rózsaszín gél állagú ételszínezővel, majd készítsünk a 12 darab, egyenként, kb. 17 cm hosszú és 2 cm széles hengereket, ezek adják majd a Barbie torta szoknyájának ráncait. Szépen elrendezzük a fentről lefelé ezeket a hengereket, közben alakítgatjuk őket a szoknyához illően. A maradék fondantot nyújtsuk ki kb- 2-3 mm vékonyra és borítsuk be vele a Barbie torta szoknyáját. Majd vágjunk egy csíkot, kb 6 cm széleset és azzal borítsuk a Barbie tortánk babáját, ez lesz a felsője, úgy, hogy legyen neki egy kis vállpánt része, amire a krémünk segítségével karhoz rögzíthetjük a kész virágokat, hátul pedig igazítsuk méretre, a felesleges fondantot vágjuk ki.
- Jöhet az oroszlán torta díszítése. Először kenjük végig az oroszlán torta oldalát és felszínét az egy adag vaníliás vajkrémet spatula segítségével, (amihez a kukorica szirupot hozzákevertük) és az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel valamint a feketére színezett krémmel vagy fekete (kész) cukormáz húzzuk meg az oroszlán tortánk körvonalait (test, farok, arc, szem, száj, orr), majd töltsük is ki a testet sárgára színezett krémünkkel és az No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel a színekkel a csillag minta díszítési technikával.
- Kezdjük a Barbie torta szoknya díszítését a virágok felhelyezésével, úgy, hogy a szoknya aljától kb. 8 cm-re képzeletben húzzunk meg egy kört és a szoknya redőibe a rózsaszín krémünkből és az No. 2 tip (gömb) kinyomócsővel 3 darab kis gömböcskéket egy helyre rakni, amivel az előre elkészített virágokat helyezzük fel. Ezekből indul majd ugyanis a három soros girlandunk is, amit szintén az No. 2 tip (gömb) kinyomócsővel készítünk. Ezen képzeletbeli csíkunk felé pedig már egyesével elszórtan is pöttyözhetjük a krémet és tehetjük már rá a virágokat.
- Díszítsük rózsaszín krémünkkel és az No. 2 tip (gömb) kinyomócsővel a Barbie tortánk babájának derekát és apró gömböcskékkel alul körben az egész szoknyáját, majd párhuzamosan a girlandokkal két sort pöttyözünk és a nyakláncról és a dekoltázs díszítéséről sem felejtkezzünk meg. Majd végül a már felhelyezett virágokból rózsaszín krémmel kis indákat készítünk. (Díszítési technika: inda minta virágokhoz)
- Végül helyezzük fel a koronánkat a Barbie torta babájának fejére, rögzíthetjük kis gömböcske krémmel, hogy biztosabban álljon.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!