Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Banános cupcake mascarpone-s csokoládéval

Hozzávalók 12 db-hoz:   

Mascarpone-s csokoládé krém:

  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg szoba hőmérsékletű vaj
  • 25 dkg mascarpone krém sajt
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma)
  • 5 dkg olvasztott tej– vagy étcsokoládé (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is)

Eszközök:

Díszítés technika: csavar minta

Elkészítés:

  1. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat) és keverjük össze.
  2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá a 1 csésze cukrot és keverjük habosra kézi habverő segítségével.
  3. A habos vaj keverékéhez adjuk a 2 nagy tojást (egyesével), a pürésített banánt, valamint a vaníliát.
  4. A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a fél csésze tejföllel folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a muffin kapszlikkal megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.
  5. Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 175 C-on 20-25 perc alatt megsül, fél időben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  6. Amíg hűl készítsük el a krémünket. Mérjük ki egy tálba a hozzávalókat és lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze, habosítsuk kicsit. Az No. 1M-es kinyomócsövet helyezzük a habzsákunkba, és töltsük 1/4-ig habzsákunkat az előre mascarpone-s csokoládé krémmel, majd díszítsük a muffinunkat csavar minta segítségével.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: anyák napi sütemény receptek

Keresés