Friss diplomásunk muffin

Hozzávalók:
- kedvenc cupcake recepted
- ízlés szerinti fehér vajkrém (a hajnak és a fondant alá)
- narancssárga gél állagú ételszínező
- ekrü gél állagú ételszínező
- fekete gél állagú ételszínező
- barna gél állagú ételszínező
- citromsárga ételszínező
- fondant
- kukoicakeményítő
Eszközök:
- Négyzet alakú kiszúró
- Süti (hűtő) rács
- Habzsák
- No. 2 tip díszítőcső
- No. 4 tip díszítőcső
- No. 1A tip díszítőcső
- Standard csatolócső
- dekorecset szett
- spatula
- nyalókapálcika
Elkészítés:
- Készítsük el először a karokat és a diplomát a kézbe. Ehhez vágjunk a nyalókapálcikából 7,5 cm-es darabokat. A fondant készítsük el, színezzük narancssárga gél állagú ételszínezővel, majd kinyújtva borítsuk be vele az előre benedvesített dekorecsettel enyhén vizes nyalókapálcikákat, szabadon hagyva kb. 2 cm-es részt.
- A maradék narancssárga fondantot gyúrjuk össze és ismét nyújtsuk ki, majd a legnagyobb Négyzet alakú kiszúróval készítsük el a friss diplomásunk sapkáját. A maradék narancssárga fondantból pedig vékony csíkokat vágva benedvesített dekorecsettel rögzítsük a sapka aljához a köröket és hagyjuk száradni egy éjszakán át.
- Színezzük az ekrü gél állagú ételszínezővel a fehér fondantunkat, ezzel elkészítve a kezeket és az arcot. A kézfejekhez kb. 2 cm átmérőjű gömböcskéket készítünk és nedves dekorecsettel a már bevont karokhoz adjuk. Óvatosan kilapítgatva formázzuk a kezet és egy éles késsel elkészítjük az ujjakat.
- A diplomához a fehér fondantból vágunk 2,5 x 4 cm darabokat, amiket felhengergetünk és az elkészített kezecskébe tesszük, körbevonva az ujjakkal a diplomát. Ezt nedves dekorecset segítségével biztosíthatjuk is.
- Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük a kedvenc cupcake tésztánkat a leírás szerint, majd 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Kezdjük a díszítést, először vékonyan az ekrü gél állagú ételszínezővel színezett krémmel bevonjuk a friss diplomásunk fejét és oldalát spatula segítségével, majd boríthatjuk is be az ekrü gél állagú ételszínezővel színezett fondantunkkal.
- No. 2 tip díszítőcsővel készítjük az orrot, a szempillát, No. 4 tip díszítőcső az arcocskát és a szemet a ekrü színű krémünkkel, majd kukoricakeményítőbe mártott ujjunkkal szépen ellapítjuk a felszínét.
- Kis darab fondantot színezzünk fekete gél állagú ételszínezővel, kinyújtjuk és kivágunk belőle egy éles késsel a száj részt, amit nedves dekorecsettel hozzáadunk az archoz.
- Beleszúrjuk az elkészített karokat a muffinunkba.
- A bojtos sapka bojtjához tetszőleges színű színes fondantot vékonyra nyújtsuk ki és kb. 3 cm x 4 cm-es csíkokat vágjunk belőle. Vágjunk be kb. 2,5 cm mélyen, 2-3 mm-es csíkokat egymás mellett, majd nedvesítsük be dekorecset szett segítségével a be nem vágott fél cm-es részt és ennek mentén tekerjük fel a fondantunkat, közben bojtot formázva belőle. A zsinórt szintén fondant segítségével készítjük el, úgy, hogy vágjunk egy kb. 2 cm hosszú 3 mm széles kis darabot, amit a benedvesített dekorecset szett segítségével ragasztunk össze a bojttal és a fondant pöttyöcske segítségével ragasztunk a sapka tetejéhez.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!