Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fondant szalag csokor készítése

Fondant szalag csokor készítése

Amikor egy torta vagy sütemény elkészítését tervezzük, gondoljuk át, milyen színekkel szeretnénk azt díszíteni. Nézz jól körül, hogy a témának megfelelően milyen színek jöhetnek szóba. Használj minidig olyan színeket, amiket az ünnepelt is kedvel, hiszen ez a személyiségét is jól fogja tükrözni, és számára is kedvesebb lesz, ha a neki tetsző színeket használjuk.

Színezéshez a gél állagú ételszínezőket ajánljuk. Ha azonban nem szeretnéd magad készíteni és színezni a fondantot, akkor használj előre készített és tetszőlegesre színezett fondantot.

Kiváló a fondant tortánk dekorálására.

1. Lépés:

Az fondantunkból kör alakú kiszúró segítségével készítsünk egy kb. 5-6 cm átmérőjű kört. Ez lesz a masnink alapja, amivel összegyűjtjük a szalagokat. Hintsük meg porcukorral a munkafelületünket, és nyújtsuk ki a fondantunkat kb. 2-3 mm vastagságúra. Vágjunk belőle egyenlő vastagságú, hosszúságú szalagokat, és készítsünk belőlük hurkot, aminek a végét összecsípjük. Készítsünk annyit, amennyire szükségünk lesz, majd tegyük félre, és hagyjuk megszáradni.

2. Lépés:

Helyezzünk 6-7 szalagot a kör alapunkra, és olvasztott csokoládéval vagy nedves dekor ecsettel illesszük össze a szalagjainkat az alapkörrel, majd a többi kis hurkot, és rakjuk őket a helyükre.

3. Lépés:

Az elkészült fondant szalag csokrunkat rögzítsük a fondanttal borított tortánkhoz. Egy benedvesített dekor ecset segítségével nedvesítsük be a tortánkat is (azt a részt, ahova szeretnénk a a szalag csokrunkat rögzíteni) és óvatos nyomással illesszük azt a helyére.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata

Keresés