Fondant rózsa készítése

Hozzávalók:
Fondant rózsa esetén:
fehér fondant
rózsaszín gél állagú ételszínező vagy rózsaszín fondant
világoszöld gél állagú ételszínező
Marcipán rózsa esetén:
1 db natúr marcipánmassza és rózsaszín gél állagú ételszínező vagy/
1 db rózsaszín marcipánmassza
1 db zöld marcipánmassza
Eszközök:
Rózsa készítő szett
Fondant -és marcipán nyújtó sablon
Virágdrót
Dekor ecset szett
Fondant/marcipán nyújtó
Marcipán modellező- gömb végű
Virágformázó hab pad
Keményítő
Elkészítés:
1. Lépés:
Amennyiben nem a színes fondantot és marcipán masszát használunk, akkor a natúr marcipánmasszát vagy fehér fondantot színezzük a rózsaszín gél állagú ételszínezővel, és addig gyúrjuk, míg teljesen egyenletesen nem osztjuk el a színt. Fondant -és marcipán nyújtó sablon gyúrjunk egy kis gömböt (kb. 1 cm) és a virágdrót visszahajlított végére (3-4 mm-t hajlítsunk vissza a végéből, épp, hogy ne szúrja ki a rózsa alapunkat) kúp alakban helyezzük el a rózsánk alapját. Hagyjuk száradni 24 órát.
2. Lépés:
3. Lépés:
A virágdróton lévő rózsaalapunkra alulról felhúzzuk az előbb a szirmokat megformázott rózsánkat és az első szirommal teljesen körbeborítjuk a nedves Dekor ecset szett benedvesített rózsaalapunkat. Majd jöhet a többi szirom is.
4. Lépés:
A képen látható módon a többi négy szirmot elrendezzük a rózsaalapunk körül. Arra figyeljünk, hogy a szirmok mindig fedjék egymást.
5. Lépés:
Jöhet a következő nagy rózsaszirommal kiszúrt forma. Ugyanúgy alulról felhúzzuk a virágdróton és az előző virág alját nedves dekor ecsettel benedvesítjük, hogy ahhoz tudjuk a következő szirmot rögzíteni. Majd a képen látható módon először a két oldalsó szirmot borítjuk rá a rózsaalapra. Figyeljünk arra, hogy a szirmok széleit kifelé igazgassuk, hogy nyíló rózsára emlékeztessen.
6. Lépés:
Ismét nedvesítsük a rózsaalapunkat a dekor ecset segítségével és jöhet a harmadik kiszúrt rózsa formánk.
7. Lépés:
Végül természetes hatás elérése érdekében rendezgessük el a szirmokat szépen egymáson.
8. Lépés:
Végül a zöld marcipánmasszából kinyújtott, és a csészelevél formával kiszúrt leveleket is alulról felhúzzuk a virágdróton és a nedvesített virág alaphoz rögzítjük. A csészeleveleket kifelé hajlítva hagyjuk megszáradni a rózsánkat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!