Fondant kötél készítése

Amikor egy torta vagy sütemény elkészítését tervezzük, gondoljuk át, milyen színekkel szeretnénk azt díszíteni. Nézz jól körül, hogy a témának megfelelően milyen színek jöhetnek szóba. Használj mindig olyan színeket, amiket az ünnepelt is kedvel, hiszen ez a személyiségét is jól fogja tükrözni, és számára is kedvesebb lesz, ha a neki tetsző színeket használjuk.
Színezéshez a gél állagú ételszínezőket ajánljuk. Ha azonban nem szeretnéd magad készíteni, és színezni a fondantot, akkor használj előre készített és tetszőlegesre színezett fondantot.
Kiváló a fondant tortánk szegélyének dekorálására.
1. Lépés:
Az előre színezett fondantunkat tenyerünk segítségével sodorjuk ki tetszőleges vastagságúra (olyan hosszúra, amekkora a tortánk, vagy a dekorálni kívánt rész). Két egyforma hosszú darabra lesz szükségünk, melyeket fektessünk szorosan egymás mellé.
2. Lépés:
Illesszük össze a két végét, tartsuk mozdulatlanul, és a másik végét csavarjuk meg 2-3 -szor teljes fordulattal és addig folytassuk ezt a mozdulatsort, ameddig szükséges (attól függően, milyen hosszú a kötelünk).
3. Lépés:
Az elkészült fondant formánkat rögzítsük a fondanttal borított tortánk oldal szegélyéhez. Egy benedvesített dekor ecset segítségével nedvesítsük be a tortánkat is (azt a részt, ahova szeretnénk a kötelet rögzíteni) vagy ehető ragasztót használjunk és óvatos nyomással tekerjük körbe a tortánkat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!