Torta bevonása fondanttal

1. Lépés:
A tortánkat vonjuk be vajkrémmel egyenletesen . Nem kell túl vastagon, de szükséges legalább egy vékony réteg a fondant alá, amivel a fondantot rögzítjük a tortához. Vajkrémezés után minden estben tegyük a tortát hűtőbe amíg a vaj visszadermed.
A fondantot használat előtt gyúrjuk át. Ha a fondant ragadós, gyúrjunk hozzá egy kis porcukrot. A tapadás elkerülése érdekében enyhén hintsük le porcukorral vagy kenjük be criscoval a felületet amin dolgozunk.
2. Lépés
Nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a fondantot egy előtte porcukorral vagy keményítővel meghintett felületen. Mi erre leginkább egy szilikon nyújtólapot ajánlunk. mely előre be van méretezve (koncentrikus körök és négyzetrács segít a megfelelő méretre nyújtásban), így láthatjuk, hogy mekkorára kell nyújtsuk a fondantot, hogy biztosan elég nagy legyen a torta befedésére.
3. Lépés:
A fondant nyújtóra tekerve helyezzük rá a tortára a fondantot nagyon óvatosan, vigyázva, hogy nehogy elszakadjon.
4. Lépés:
Javasoljuk, hogy használjunk fondant simítót, mert a kezünk nyomokat hagyhat a fondanton. A torta tetejének közepétől kezdve mozgassuk a simítót kifelé és lefelé az oldalán, hogy sima legyen a fondant. Távolítsuk el a légbuborékokat. Ha megjelenik egy légbuborék, szúrjuk ki fogpiszkálóval és engedjük ki a levegőt és simítsuk újra a területet. Használjuk a simító az egyenes szélét a torta alapjánál. Körbe vágjuk le a felesleges fondantot a torta mentén.
5. Lépés:
Kész a torta a további díszítéshez.
Itt pedig egy kis videós segítség: