Fondant recept

Hozzávalók:
95-100 dkg átszitált porcukor
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 evőkanál méz
1 evőkanál őrölt zselatin
kb. 5-6 evőkanál langyos víz
kívánt színű ételszínező gél
Elkészítés:
1. Szitáljuk egy tálba a porcukrot.
2. A vízben oldjuk fel a zselatint, majd a vajat és a két evőkanál mézet. Ezt az oldatot öntsük a porcukorra.
3. Folyamatosan dolgozzuk össze a fondantot, gyúrjuk amíg se nem ragad, se nem morzsolódik, hanem szépen össze áll egy könnyen formázható masszává. Tipp: Ha ragad, szitáljunk hozzá kevés porcukrot, ha morzsálódik adjunk még hozzá egy kevés vajat, vagy glicerint.
4. Ha elértük a sok gyúrással a megfelelő állagot, akkor porcukorral hintett felületen nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, majd a sodrófa segítségével borítsuk be vele a tortát.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!