Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fahéjas szilvás pite

Fahéjas szilvás pite

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • 80 dkg szilva
  • 5 dkg édesmorzsa (akár keksz darálva)
  • 10 dkg fahéjas porcukor
  • dekor cukor / jégcukor
  • 1 evőkanál baracklekvár

Eszközök:

Elkészítés:

  1. A lisztet vegyítsd el a cukorral, vaníliás cukorral, a sütőporral, a reszelt citrom héjjal. Morzsold el a vajjal, és a tojássárgájákkal gyúrd alaposan össze.
  2. Enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tészta kb. 2/3 mennyiségét 4-5 mm vastagra, s fektesd kivehető aljú sütőformába szórd meg a tésztát édes morzsával. A maradék pite tésztából fogjuk elkészíteni a rácsokat a tetejére.
  3. A kimagozott és feldarabolt szilvát szilikon krémkeverő lapát segítségével keverjük össze a fahéjas porcukorral, csepegtessünk rá a citromlevét, majd rakjuk az édesített szilvákat a pite tésztánkra, majd rácsozzuk kedvünk szerint a tetejét. Kenjük le a pite tetejét körben tojással és szórjuk meg jégcukorral.
  4. pite sütőformát toljuk előmelegített sütőbe és 190 fokon süssük meg hűtőrácson hűtsük szobahőmérsékletre.
  5. Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.
Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés