Fahéjas szilvás pite

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
- 80 dkg szilva
- 5 dkg édesmorzsa (akár keksz darálva)
- 10 dkg fahéjas porcukor
- dekor cukor / jégcukor
- 1 evőkanál baracklekvár
Eszközök:
- Tapadásmentes, kivehető aljú sütőforma
- szilikon nyújtólap
- fém nyújtófa
- Szilikon krémkeverő lapát
- Hűtőrács
Elkészítés:
- A lisztet vegyítsd el a cukorral, vaníliás cukorral, a sütőporral, a reszelt citrom héjjal. Morzsold el a vajjal, és a tojássárgájákkal gyúrd alaposan össze.
- Enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tészta kb. 2/3 mennyiségét 4-5 mm vastagra, s fektesd kivehető aljú sütőformába szórd meg a tésztát édes morzsával. A maradék pite tésztából fogjuk elkészíteni a rácsokat a tetejére.
- A kimagozott és feldarabolt szilvát szilikon krémkeverő lapát segítségével keverjük össze a fahéjas porcukorral, csepegtessünk rá a citromlevét, majd rakjuk az édesített szilvákat a pite tésztánkra, majd rácsozzuk kedvünk szerint a tetejét. Kenjük le a pite tetejét körben tojással és szórjuk meg jégcukorral.
- A pite sütőformát toljuk előmelegített sütőbe és 190 fokon süssük meg hűtőrácson hűtsük szobahőmérsékletre.
- Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.