Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Házi vanília fagylalt recept (főzött)

Házi vanília fagylalt recept (főzött)

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Vaníliás alap készítése:

    • Egy közepes lábasban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon. Ha vaníliarudat használsz, hasítsd fel és kapard ki a magokat, majd add a tejhez a rúddal együtt.
    • Közben egy közepes tálban keverd össze szilikon krémkeverő spatula segítségével a tojássárgájákat és a cukrot, amíg világos és sűrű lesz.
    • Lassan öntsd a forró tejet a tojássárgája keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy a tojás ne csapódjon ki.
    • Tedd vissza a keveréket a lábasba és főzd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanalat. Ne hagyd, hogy felforrjon!
    • Ha vaníliarudat használtál, távolítsd el azt. Add hozzá a vaníliakivonatot, ha azt használsz.
  2. Fagylalt alap hűtése:

    • Hűtsd le a keveréket szobahőmérsékletre, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára, vagy amíg teljesen hideg nem lesz.
  3. Fagylalt készítése:

    • Miután a keverék lehűlt, öntsd a fagylaltkészítő gépbe és kövesd a gyártó utasításait, amíg a fagylalt krémes állagú nem lesz.
    • Amennyiben nincs fagylaltkészítő géped, öntsd a keveréket egy fagyasztásra alkalmas tálba, majd tedd a fagyasztóba. Félóránként keverd át egy villával, hogy megakadályozd a jégkristályok képződését, amíg a fagylalt el nem éri a kívánt állagot.
  4. Tálalás:

    • Miután a fagylalt elkészült, tedd légmentesen záródó tárolóedénybe és fagyaszd további 2-4 órára, hogy a megfelelő állagot elérje.
    • Tálaláskor a gombócok kiméréséhez használd a fagylalt adagoló kanálat, majd ízlés szerint díszítheted extra vaníliával vagy gyümölcsökkel.

Keresés