Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyors házi málna fagylalt recept

Gyors házi málna fagylalt recept

Hozzávalók:

  • 500 g friss vagy fagyasztott málna
  • 200 g cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 250 ml tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

  1. Málna püré készítése: Tisztítsd meg a málnákat, majd tedd őket egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe. Add hozzá a cukrot és a citrom levét, majd pépesítsd simára.
  2. Tejszínes keverék: Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, a tejet és a vanília kivonatot.
  3. Keverés: Add hozzá a málna pürét a tejszínes keverékhez, és alaposan keverd össze.
  4. Fagylaltgép használata: Öntsd a keveréket a fagylaltgépbe, és kövesd a gép használati utasítását. Általában 20-30 perc alatt kész lesz a fagylalt.
  5. Fagyasztás: Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy zárható műanyag dobozba, és helyezd a fagyasztóba. Kb. félóránként keverd át a fagylaltot, hogy ne képződjenek jégkristályok. Ismételd ezt meg 3-4 alkalommal, majd hagyd teljesen megfagyni.

Keresés