Gyors házi málna fagylalt recept

Hozzávalók:
- 500 g friss vagy fagyasztott málna
- 200 g cukor
- 250 ml habtejszín
- 250 ml tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 citrom leve
Elkészítés:
- Málna püré készítése: Tisztítsd meg a málnákat, majd tedd őket egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe. Add hozzá a cukrot és a citrom levét, majd pépesítsd simára.
- Tejszínes keverék: Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, a tejet és a vanília kivonatot.
- Keverés: Add hozzá a málna pürét a tejszínes keverékhez, és alaposan keverd össze.
- Fagylaltgép használata: Öntsd a keveréket a fagylaltgépbe, és kövesd a gép használati utasítását. Általában 20-30 perc alatt kész lesz a fagylalt.
- Fagyasztás: Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy zárható műanyag dobozba, és helyezd a fagyasztóba. Kb. félóránként keverd át a fagylaltot, hogy ne képződjenek jégkristályok. Ismételd ezt meg 3-4 alkalommal, majd hagyd teljesen megfagyni.