Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Házi eper fagylalt recept (főzött)

Házi eper fagylalt recept (főzött)

HOZZÁVALÓK:

Eszköz:

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Eper püré készítése:

    • Egy közepes tálban keverd össze a eperet, a 150 g cukrot és a citromlevet.
    • Turmixold simára, majd szűrd át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a magokat. Tedd félre.
  2. Fagylalt alap készítése:

    • Egy közepes lábasban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forrni nem kezd.Közben egy közepes tálban keverd össze a tojássárgájákat és a cukrot, amíg világos és sűrű lesz. 
    • Lassan öntsd a forró tejet a tojássárgája keverékhez, folyamatosan kevergesd Szilikon krémkeverő spatulával, hogy a tojás ne csapódjon ki.
    • Tedd vissza a keveréket a lábasba és főzd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a Szilikon krémkeverő lapátot. Ne hagyd, hogy felforrjon!
    • Vedd le a tűzről és add hozzá a vaníliakivonatot.
  3. Eper fagylalt alap összeállítása:

    • Keverd össze az eper pürét a tojásos krémmel, amíg homogén nem lesz.
    • Hűtsd le a keveréket szobahőmérsékletre, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára, vagy amíg teljesen hideg nem lesz.
  4. Fagylalt készítése:

    • Miután a keverék lehűlt az házi eper fagylaltunk, öntsd a fagylaltkészítő gépbe és kövesd a gyártó utasításait, amíg a fagylalt krémes állagú nem lesz.
    • Amennyiben nincs fagylaltkészítő géped, öntsd a keveréket egy fagyasztásra alkalmas tálba, majd tedd a fagyasztóba. Félóránként keverd át egy villával, hogy megakadályozd a jégkristályok képződését, amíg a fagylalt el nem éri a kívánt állagot.
  5. Tálalás:

    • Miután az eper fagylalt elkészült, tedd légmentesen záródó tárolóedénybe és fagyaszd további 2-4 órára, hogy a megfelelő állagot elérje.
    • Tálaláskor a gombócok kiméréséhez használd a fagylalt adagoló kanálat, majdízlés szerint díszítheted friss gyümölccsel vagy eper szósszal.

Keresés