Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Házi banán fagylalt recept

Házi banán fagylalt recept

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Banán előkészítése:

    • Hámozd meg a banánokat, és turmixold össze a citromlével, hogy sima pürét kapj. Tedd félre.
  2. Fagylalt alap készítése:

    • Egy közepes lábasban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forrni nem kezd.
    • Közben egy közepes tálban keverd össze a tojássárgájákat, a cukrot és a csipet sót, amíg világos és sűrű lesz.
    • Lassan öntsd a forró tej-tejszín keveréket a tojássárgája keverékhez, folyamatosan kevergetve, hogy a tojás ne csapódjon ki.
    • Tedd vissza a keveréket a lábasba, és főzd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a spatulát. Ne hagyd, hogy felforrjon!
    • Vedd le a tűzről, és add hozzá a vanília kivonatot.
  3. Banán fagylalt alap összeállítása:

    • Keverd össze a banán pürét a tojásos krémmel, amíg homogén nem lesz.
  4. Hűtés:

    • Hűtsd le a keveréket szobahőmérsékletre, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára, vagy amíg teljesen hideg nem lesz.
  5. Fagylalt készítése:

    • Miután a házi banán fagylalt keverék lehűlt, öntsd a fagylaltkészítő gépbe, és kövesd a gyártó utasításait, amíg a fagylalt krémes állagú nem lesz.
    • Ha nincs fagylaltkészítő géped, öntsd a banán fagylalt keveréket egy fagyasztásra alkalmas tálba, majd tedd a fagyasztóba. Félóránként keverd át egy villával, hogy megakadályozd a jégkristályok képződését, amíg a fagylalt el nem éri a kívánt állagot.
  6. Tálalás:

    • Miután a házi banán fagylalt elkészült, tedd légmentesen záródó tárolóedénybe, és fagyaszd további 2-4 órára, hogy a megfelelő állagot elérje.
    • Tálaláskor a banán fagylalt gombócok kiméréséhez használd a fagylalt adagoló kanalat, és ízlés szerint díszítsd banánszeletekkel, csokoládéforgáccsal vagy karamell öntettel.

Remélem, élvezni fogod a házi banán fagylaltot! Jó étvágyat!

Keresés