Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyors házi eper fagylalt recept

Gyors házi eper fagylalt recept

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Eper püré készítése: Tisztítsd meg az epreket, majd tedd őket egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe. Add hozzá a cukrot és a citrom levét, majd pépesítsd simára.
  2. Tejszínes keverék: Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, a tejet és a vanília kivonat.
  3. Keverés: Add hozzá az eperpürét a tejszínes keverékhez, és alaposan keverd össze szilikon krémkeverő spatula segítségével.
  4. Fagylaltgép használata: Öntsd a keveréket a fagylaltgépbe, és kövesd a gép használati utasítását. Általában 20-30 perc alatt kész lesz a fagylalt.
  5. Fagyasztás: Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy zárható műanyag dobozba, és helyezd a fagyasztóba. Kb. félóránként keverd át a fagylaltot, hogy ne képződjenek jégkristályok. Ismételd ezt meg 3-4 alkalommal, majd hagyd teljesen megfagyni.
  6. Tálaláskor a gombócok kiméréséhez használd a fagylalt adagoló kanalat, majd ízlés szerint díszítheted extra eper szósszal, friss gyümölcsökkel.

Keresés