Gyors házi eper fagylalt recept

Hozzávalók:
- 500 g friss vagy fagyasztott eper
- 200 g cukor
- 250 ml habtejszín
- 250 ml tej
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy igazi őrölt vanília por formában
-
Eszköz:
- Szilikon krémkeverő spatula
- fagylalt adagoló kanál
Elkészítés:
- Eper püré készítése: Tisztítsd meg az epreket, majd tedd őket egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe. Add hozzá a cukrot és a citrom levét, majd pépesítsd simára.
- Tejszínes keverék: Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, a tejet és a vanília kivonat.
- Keverés: Add hozzá az eperpürét a tejszínes keverékhez, és alaposan keverd össze szilikon krémkeverő spatula segítségével.
- Fagylaltgép használata: Öntsd a keveréket a fagylaltgépbe, és kövesd a gép használati utasítását. Általában 20-30 perc alatt kész lesz a fagylalt.
- Fagyasztás: Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy zárható műanyag dobozba, és helyezd a fagyasztóba. Kb. félóránként keverd át a fagylaltot, hogy ne képződjenek jégkristályok. Ismételd ezt meg 3-4 alkalommal, majd hagyd teljesen megfagyni.
- Tálaláskor a gombócok kiméréséhez használd a fagylalt adagoló kanalat, majd ízlés szerint díszítheted extra eper szósszal, friss gyümölcsökkel.