Fondant bojt készítése

Amikor egy torta vagy sütemény elkészítését tervezzük, gondoljuk át, milyen színekkel szeretnénk azt díszíteni. Nézz jól körül, hogy a témának megfelelően milyen színek jöhetnek szóba. Használj minidig olyan színeket, amiket az ünnepelt is kedvel, hiszen ez a személyiségét is jól fogja tükrözni, és számára is kedvesebb lesz, ha a neki tetsző színeket használjuk.
Színezéshez a gél állagú ételszínezőket ajánljuk. Ha azonban nem szeretnéd magad készíteni és színezni a fondantot, akkor használj előre készített és tetszőlegesre színezett fondantot.
Kiváló a fondant tortánk dekorálására.
1. Lépés
Készíts egy 4 cm hosszú könnycsepp formájú alapot fondantból/marcipánból és hozzá egy 1 cm átmérőjű gömböcskét.
2. Lépés:
Nyújtsuk ki a fondantunkat/marcipánunkat 2 mm vékonyságúra, és éles kés segítségével csíkozzuk be, arra ügyelve, hogy a felső fél cm vastagságban megmaradjon egy csík, ami összetartja majd a rojtot.
3. Lépés:
Borítsuk be a rojtunkkal a fondant alapunkat, vágjuk le a felesleget és csípjük össze a tetején a fondantunkat, ezzel rögzítsük az alaphoz. Végül a kis gömbünket is feltesszük a helyére és rögzítjük nedvesített dekor ecsettel vagy egy csepp olvasztott fehér Candy Melts pasztillával.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!