Fantázia cukorvirág készítése

Hozzávalók:
- Marcipán virág esetén:
- 1 db natúr marcipánmassza vagy színes marcipánmassza
- piros gél állagú ételszínező
- piros ételfesték por
- Tojásfehérjepor (porzónak)
- aranysárga gél állagú ételszínező (porzónak)
- ehető ragasztó
- Fondant kis virág esetén:
- fehér fondant
- piros gél állagú ételszínező
- piros ételfesték por
- Tojásfehérjepor (porzónak)
- aranysárga gél állagú ételszínező (porzónak)
- ehető marcipán, fondant ragasztó
Eszközök:
- Szívecske kiszúró szett
- Fondant és marcipán nyújtó sablon
- Fondant/marcipán nyújtó
- Félgömb szilikon forma
- Marcipán modellező- készlet vagy marcipán modellező – gömb végű
- Virágformázó hab pad PME
- No. 1-es dekor ecset (vékony, az ehető ragasztó felvitelére is ajánljuk)
- Dekor ecset szett
- habzsák
- No. 4-es díszítőcső
Elkészítés:
1. Lépés:
Amennyiben nem a színes fondantot és marcipán masszákat használjuk, akkor a 1 darab natúr marcipánmasszát vagy fehér fondantot színezzük a piros gél állagú ételszínezővel, majd nyújtsuk ki a Fondant és marcipán nyújtó sablon 2 mm vastagságúra a Fondant/marcipán nyújtóval. Minden nagy virág esetében készítsünk ugyanazon szív kiszúróval 5 szívet, és ugyanennyit egy kisebb szív kiszúróval is a közepes nagyságú virághoz. Helyezzük az egyes szívecskéket a Virágformázó szivacs PME -ra és készítsük el a virág szirmainak a fodros részét a Marcipán modellező- készlet vagy marcipán modellező – gömb végű eszközzel.
2. Lépés:
Az elkészített szívecskéket a biztos tartás érdekében az No. 1-es dekor ecsetet belemártjuk ehető marcipán, fondant ragasztóba és óvatosan a szívecske széleit megkenve a ragasztóval, három szívet egymásra helyezünk a Félgömb szilikon formába téve, hagyjuk, hogy felvegyék a gömb formát és így tudjanak megkötni, megszáradni egy éjszakán át. Majd másnap a piros ételfesték port felviszünk a Dekor ecset szett (szélesebb fejével) segítségével, ezzel szép, természetes hatást érünk el a virágunkon.
3. Lépés:
A nagyobb virág közepére pedig a kisebb kiszúróval készített három megformázott szélű szívecskét ragasztunk az ehető marcipán, fondant ragasztóval. Végül a tojásfehérjeporból elkészített (porzónak) royal icing-ot aranysárgagél állagú ételszínezővel színezzük és habzsákba töltve az No. 4-es díszítőcsővel elkészítjük a virág sárga porzóit, majd hagyjuk megszáradni.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!