Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fantázia cukorvirág készítése

Fantázia cukorvirág készítése

Hozzávalók:

  • Marcipán virág esetén:
  1. 1 db natúr marcipánmassza vagy színes marcipánmassza
  2. piros gél állagú ételszínező
  3. piros ételfesték por
  4. Tojásfehérjepor (porzónak)
  5. aranysárga gél állagú ételszínező  (porzónak)
  6. ehető ragasztó
  • Fondant kis virág esetén:
  1. fehér fondant
  2. piros gél állagú ételszínező
  3. piros ételfesték por
  4. Tojásfehérjepor (porzónak)
  5. aranysárga gél állagú ételszínező  (porzónak)
  6. ehető marcipán, fondant ragasztó

 

Eszközök:

 

Elkészítés:

 

1. Lépés:

Amennyiben nem a színes fondantot és marcipán masszákat használjuk, akkor a  1 darab natúr marcipánmasszát vagy fehér fondantot színezzük a piros gél állagú ételszínezővel, majd nyújtsuk ki a Fondant és marcipán nyújtó sablon 2 mm vastagságúra a Fondant/marcipán nyújtóval. Minden nagy virág esetében készítsünk ugyanazon szív kiszúróval  5 szívet, és ugyanennyit egy kisebb szív kiszúróval is a közepes nagyságú virághoz. Helyezzük az egyes szívecskéket a  Virágformázó szivacs PME -ra és készítsük el a virág szirmainak a fodros részét a Marcipán modellező- készlet vagy marcipán modellező – gömb végű  eszközzel.

2. Lépés:

Az elkészített szívecskéket a biztos tartás érdekében az No. 1-es dekor ecsetet belemártjuk ehető marcipán, fondant ragasztóba és óvatosan a szívecske széleit megkenve a ragasztóval, három szívet egymásra helyezünk a Félgömb szilikon formába téve, hagyjuk, hogy felvegyék a gömb formát és így tudjanak megkötni, megszáradni egy éjszakán át. Majd másnap a piros ételfesték port felviszünk a Dekor ecset szett (szélesebb fejével) segítségével, ezzel szép, természetes hatást érünk el a virágunkon.

3. Lépés:

A nagyobb virág közepére pedig a kisebb kiszúróval készített három megformázott szélű szívecskét ragasztunk az ehető marcipán, fondant ragasztóval. Végül a tojásfehérjeporból elkészített (porzónak) royal icing-ot aranysárgagél állagú ételszínezővel színezzük és habzsákba töltve az No. 4-es díszítőcsővel elkészítjük a virág sárga porzóit, majd hagyjuk megszáradni.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata

Keresés