Cupcake juharszirupos vajkrémmel és ropogós bacon-nel

Hozzávalók:
- 2 csomag Candy Melts csokoládé pasztilla – tejcsokoládé
- Csokoládé dara
- 450 g vékonyra szeletelt bacon
- 2 teáskanál mini csoki chips
- 1 adag csokis muffin
- 1/3 és 1/4 csésze habtejszín (külön-külön)
- 4 csésze porcukor
- 6 evőkanál vaj
- 1,5 teáskanál juhar aroma vagy juharszirup
Eszközök:
- Sütőforma leválasztó spray
- Tapadásmentes muffin sütőforma – 12 db-os
- Tapadásmentes nagy keksz sütőforma -43 cm X 28 cm Wilton
- Muffin kapszli
- Hűtő rács
- Spatula
Elkészítés:
- Cupcake készítés. Készítsük el a muffinjainkat, süssük meg és hűtsük ki.
- Készítsük el a szalonnát. melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Helyezzük a sütőlemezre a szalonna csíkokat. Süssük 15-18 percig amíg ropogósra sül. Itassuk le róla a felesleges zsiradékot. A szalonna felét vágjuk 3-5 cm-es darabokra.
- Az egyik csomag Candy Melts-et olvasszuk fel a csomagoláson előírtak szerint, kenjük egy keksz sütőformába kicsit nyomkodjuk bele az összevágott szalonnákat. szórjuk meg a csoko chipssel és csoko darával. Tegyük hűtőbe hűlni.
- A másik csomag Candy Meltset az 1/3 csésze tejszínnel mikróban összemelegítjük, majd egyneművé keverjük. Minden kihűlt muffinunk tetejét belemártjuk.
- A megmaradt szalonnánk 3/4-t 3-5 cm-es darabokra vágjuk és egy kanál segítségével a csoki ganache-sal becsíkozzuk. A maradék szalonnát apróra daraboljuk.
- Készítsük el a vajkrémet! A vajat a cukorral az 1/4 csésze tejszínnel és juhar kivonattal egy tálban elektromos habverővel összekeverjük. Egy spatula segítségével minden muffin tetejére kenünk egy kisebb adag vajkrémet.
- Állítsuk össze a muffinokat! Minden vajkrémezett muffin tetejébe nyomjunk egy-egy csoki csíkos szalonnát és egy darab szalonnás csoki. Szórjuk meg a csoki darával és az apró szalonnával.
Videós segítség:
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!